szerző:
hvg.hu

Péntek éjfélkor életbe lép a szíriai tűzszünet, amely nem vonatkozik az Iszlám Államra és a többi, az ENSZ BT által a terrorista csoportok között jegyzet szervezetre.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán felhívta Bassár el-Aszad szíriai elnököt – írta az AP hírügynökség a szíriai állami hírügynökségre hivatkozva.

A SANA szerint Aszad megerősítette, hogy Damaszkusz készen áll a tűzszünet végrehajtására.

©

Az Egyesült Államok és Oroszország által tető alá hozott tűzszüneti megállapodás péntek éjfélkor lép életbe. A megállapodás nem vonatkozik az Iszlám Államra és az al-Kaida szíriai szárnyára, sem más olyan milíciára, amelyet a terrorista csoportok között regisztrált az ENSZ BT.

A két vezető egyetértett abban, hogy kiemelt fontosságú a terroristák elleni harc folytatása.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!