szerző:
MTI

A híradások szerint Putyin elrendelte a Szíriában tartózkodó orosz haderő fő részének kivonását. Az indoklás szerint azért, mert teljesítették a misszió céljait.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn utasítást adott a Szíriában hadműveleteket folytató orosz erők fő részének kivonására március 15-i kezdettel.

  Az orosz elnök Szergej Lavrov külügyminiszterrel és Szergej Sojgu védelmi miniszterrel tartott találkozója után kijelentette, hogy az orosz erők összességében teljesítették a kitűzött célokat, ezért parancsot adott alapvető részüknek a Szíriából való kivonására.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!