szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ilham Alijev azeri elnök telefonon gratulált Erdogan török államfőnek az alkotmánymódosításról rendezett (az elnök jogkörét jelentősen kiszélesítő, gyakorlatilag számára teljhatalmat biztosító) népszavazáson elért sikerért.

A lakosság többsége az alkotmánymódosításra szavazott, ami azt jelenti, hogy Erdogan elnök politikája a nép nagy támogatását élvezi- idézi az orosz Interfax hírügynökség az azeri elnöki hivatal közleményét. (A "nagy támogatás" az előzetes eredmények szerint 51,36 %  48,64% ellenében, de erről a közleményben nem esik szó). Arról viszont igen, hogy Erdogan hálásan megköszönte a figyelmet és a gratulációt azeri kollégájának.

A közlemény arra is kitér, hogy a két vezető meggyőződése szerint "az országaik közötti együttműködés a jövőben is minden területen erősödni fog".

De ki is az az Ilham Alijev és milyen kapcsolatokat ápol Magyarországgal, illetve Orbán Viktor kormányfővel? Erről a hvg.hu korábbi cikkében olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!