szerző:
hvg.hu

Európának magának is érdekében állna a menekültek befogadása - jelentette ki a katolikus egyházfő.

A zsúfoltság miatt az egykori náci koncentrációs lágerekhez hasonlította az európai menekülttáborokat tegnap a görögországi látogatáson lévő Ferenc pápa. A katolikus egyházfő ugyanakkor dicsérte a legtöbb menekültet befogadó Görögország és Olaszország nagyvonalúságát, egyszersmind helytelenítette, hogy az Európai Unió nem minden országa veszi ki a részét ebből a feladatból.

A bevándorlás pedig Európának is érdekében állna - jelentette ki a pápa, aki szerint a bezárkózás öngyilkossággal ér fel. Európában ugyanis egyre kevesebb gyerek születik, fejtegette, mégis sokan bezárják az ajtajukat a bebocsátást kérő menekülők előtt.

A görög szigeteken lévő menekülttáborokban hónapok óta feszült a helyzet. Ezekben a táborokban jelenleg 13,8 ezer menekült él, a görög szárazföldön lévőkben pedig több mint 50 ezer - idézik a hírügynökségek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!