szerző:
hvg.hu

Az olasz rendőrség vetett véget az Olaszország középső részén tevékenykedő makrobiotikus „szekta” működésének: a csoport vezetői éheztették és rabszolgaként dolgoztatták a világtól erőszakkal elzárt tagokat.

A rendőrségi közlemény szerint a „diétacsoport” vezetői olyan étrendet állítottak össze a követőknek, amelyekkel egyes tagok súlya 35 kilogrammra esett. A „szekta” öt vezetője ellen egyebek mellett adócsalás és rabszolgamunka kikényszerítése vádjával indítottak eljárást: a vezetők adományok gyűjtésére és ingyenmunka végzésére kényszerítették a diétázókat.

A vizsgálatok az után indultak meg, hogy egy fiatal lány beszámolt a rendőrségnek arról, hogy a „szekta” vezetője azt ígérte neki, csodás eredményeket ér el, ha követi utasításait. A jelentésekből nem derült ki, hogy a diétát túltoló vezetők hány tagot gyűjtöttek maguk köré.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!