szerző:
hvg.hu

Kilencre nőtt a torontói tömeges gázolás áldozatainak a száma. Bár a hatóságok azt mondják, nem tudják, mi áll a tragédia mögött, a szemtanúk arról beszélnek, hogy a jármű fel-fel hajtott a járdáról, hogy minél több embert elérjen.

A gázoló elmenekült a helyszínről, ám a rendőrök végül a közelben elfogták a vezetőt. „Kiabálásokat hallottam, a kisteherautó előbb felhajtott a járdára az emberek közé, majd visszagurult, és újra felhajtott” – mondta a gázolás egyik szemtanúja.

A helyszínen készül képekből annyi derült ki, hogy a fehér színű jármű egy jó darabon a járdán is ment, s ott is elütött több embert. A tíz halott mellett 16 ember szerzett súlyosabb sérüléseket. Egy másik tanú szerint amíg a kocsi a járdán hajtott, igyekezett mindenkinek nekimenni, aki az útjába került.


A gázolóról egyelőre csak annyit tudni, hogy férfi. A rendőrség sem a korát, sem a nevét nem hozta nyilvánosságra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!