szerző:
hvg.hu

Kilencre nőtt a torontói tömeges gázolás áldozatainak a száma. Bár a hatóságok azt mondják, nem tudják, mi áll a tragédia mögött, a szemtanúk arról beszélnek, hogy a jármű fel-fel hajtott a járdáról, hogy minél több embert elérjen.

A gázoló elmenekült a helyszínről, ám a rendőrök végül a közelben elfogták a vezetőt. „Kiabálásokat hallottam, a kisteherautó előbb felhajtott a járdára az emberek közé, majd visszagurult, és újra felhajtott” – mondta a gázolás egyik szemtanúja.

A helyszínen készül képekből annyi derült ki, hogy a fehér színű jármű egy jó darabon a járdán is ment, s ott is elütött több embert. A tíz halott mellett 16 ember szerzett súlyosabb sérüléseket. Egy másik tanú szerint amíg a kocsi a járdán hajtott, igyekezett mindenkinek nekimenni, aki az útjába került.


A gázolóról egyelőre csak annyit tudni, hogy férfi. A rendőrség sem a korát, sem a nevét nem hozta nyilvánosságra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!