V. Naszályi Márta a Home office-ban: "Megpróbálják ránk tolni a felelősséget"

HVG360

1 perc

2020.05.14. 16:30

2020.05.14. 17:02

"Úgy voltam vele, ha már bent van az országban a vírus, akkor valószínűleg megkaptam " – mondja V. Naszályi Márta, aki elmondása szerint a járvány ellenére is folyamatosan dolgozott, napi 8-9 találkozóval. Az I. kerületi polgármester szerint a kormánynál vannak az adatok, így nekik is kell dönteni a fővárosi lazításokról. 3 milliárdos mínusszal számol a városrész, miközben alapjövedelmet vezettek be azoknak, akik a válság miatt vesztették el munkájukat.

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, M. Kiss Csaba sorozata, melyben aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberek mesélnek arról, miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül.

A tegnapi részben Kemény Dénes arról beszélt, ez a járvány sem volt elég arra, hogy a szembenállás megszűnjön, mert túl mélyen gyökerezik. A sportot is komolyan megtépázta a koronavírus, de szerinte hamarosan újra meccseket játszanak majd.

A keddi epizódban Tarlós István elmondta, már megy a helyezkedés a kommunikációban a 2022 választás előtt, de a Pesti út politikai felelőssége elől szerinte nem menekülhet el Karácsony Gergely. A közlekedésért miniszterelnöki megbízottként felelős Tarlós azt mondta: a járvány után át kell gondolni, hogy ki merre utazgat.