szerző:
hvg.hu

Az oroszok első embere szerint a villanyautók nem igazán tekinthetők környezetbarát járműveknek.

Bár mostanság szinte még a csapból is a tisztán elektromos meghajtású és egyre nagyobb hatótávolságú személyautók folynak, Vlagyimir Putyin nem ezekben látja a jövőt. Az orosz elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a villanyautók lokálisan zéró károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, a működésükhöz szükséges elektromos energiát valahol a távolban nagyrészt szénerőművekben állítják elő.

Putyin szerint Oroszország és sok más ország jövőjét a gázhajtású autók jelenthetik, melyek sokkal kevesebb terhelést jelentenek a környezetre, mint egyéb hajtásláncú társaik. Nem meglepő, hogy az orosz vezető így gondolkodik, hiszen országa hatalmas gázkészlettel rendelkezik. A háttériparral nincsenek gondok, viszont gázt egyelőre csak kevés helyen lehet tankolni Oroszországban, és e tekintetben Putyin komoly fejlesztéseket ígért.

Az orosz elnök már korábban is hangot adott ezen jellegű véleményének, és akkoriban arra is kitért, hogy a sűrített földgáz nemcsak olcsóbb a benzinnél, hanem megvan az az előnye is, hogy ezt a nagynyomáson tárolt üzemanyagot sokkal nehezebb ellopni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!