szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oroszok első embere szerint a villanyautók nem igazán tekinthetők környezetbarát járműveknek.

Bár mostanság szinte még a csapból is a tisztán elektromos meghajtású és egyre nagyobb hatótávolságú személyautók folynak, Vlagyimir Putyin nem ezekben látja a jövőt. Az orosz elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a villanyautók lokálisan zéró károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, a működésükhöz szükséges elektromos energiát valahol a távolban nagyrészt szénerőművekben állítják elő.

Putyin szerint Oroszország és sok más ország jövőjét a gázhajtású autók jelenthetik, melyek sokkal kevesebb terhelést jelentenek a környezetre, mint egyéb hajtásláncú társaik. Nem meglepő, hogy az orosz vezető így gondolkodik, hiszen országa hatalmas gázkészlettel rendelkezik. A háttériparral nincsenek gondok, viszont gázt egyelőre csak kevés helyen lehet tankolni Oroszországban, és e tekintetben Putyin komoly fejlesztéseket ígért.

Az orosz elnök már korábban is hangot adott ezen jellegű véleményének, és akkoriban arra is kitért, hogy a sűrített földgáz nemcsak olcsóbb a benzinnél, hanem megvan az az előnye is, hogy ezt a nagynyomáson tárolt üzemanyagot sokkal nehezebb ellopni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén