szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a marketingüzenetek versenyét meghirdetik, a Volkswagen ezzel a reklámmal vélhetően döntős.

„Megtaláltuk a fényt a sötétségben”– mondja a reklám szlogenje, mielőtt a VW-nek sikerül átlépnie „az elektromos autózás korszakába”.

Elég erős arculati kampányba kezdett a német gyártó, hogy bizonyítsa, nem ugyan az a cég, mint pár éve volt. A „Hello Light” kampányban egy magányos ember lép be egy szobába, miközben a média recsegi a VW dízel-botrány fejleményeit. Itt az ideje, hogy újragondolja a munkáját.

Láthatóan teljesen új lapokkal kezdene új korszakot a Volkswagen mindenhol a világon. A német konszern teljes erejével az elektromos autózás felé fordult, lezárva az elég csúfos véget ért, évtizedekig tartó dízelkorszakát. Merész lépés a Volkswagentől, amely 30 milliárd dolláros büntetést kapott Amerikában, belebukott a dízelbotrányba a VW és az Audi vezérigazgatója is, és kénytelen volt visszavásárolni több millió járművet csak Észak-Amerikában.

A váltáshoz marketing szinten is nagyon erős üzeneteket kell megfogalmazni, aminek egyik példája ez a reklám, amit az USA számára készítettek és Volkswagen ID. Buzz nevű elektromos hippibuszát mutatja be.

A VW elektromos hippibusza a legzöldebbek álomautója - videó

A "flower power" itt aztán hatványozottan igaz azzal, hogy lokálisan teljesen tiszta üzemű a jármű.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?

Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?