szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az utóbbi időben egyre többen hagyták figyelmen kívül a vontatásra, illetve a járművek terhelésére vonatkozó hazai szabályokat.

Kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyeztek ki az elmúlt napokban az autószállító trélerekből álló, úgynevezett „horrorkaravánok” közlekedésének visszaszorítása érdekében az M1 autópályán és az 1-es számú főúton, írja az erdely.ma. A plakátokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által közösen indított kampány keretében tették ki.

Az utóbbi években több olyan kelet-európai országokba irányuló járműszerelvénnyel szemben intézkedtek a rendőrök, ahol a gépkocsivezetők figyelmen kívül hagyták a vontatásra, illetve a járművek terhelésére vonatkozó hazai szabályokat, ezek a túlsúlyos és túlméretezett járművek az utakon kiemelt kockázati tényezők.

A most indított kampány célja, hogy a tranzitútvonalakra kihelyezett kétnyelvű táblákkal a szállítást végzőket anyanyelvükön tájékoztassa a rendőrség arról, hogy a fenti cselekmény Magyarországon tilos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat