szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Energiatárolásra is fel lehetne használni az elektromos autókat és csak egy applikáció kellene hozzá.

Az akkumulátorokat, amelyek az autókat hajtják, másként is fel lehet használni – mondta az InfoRádiónak Jászay Tamás, a Budapesti Elektromos Művek vállalatfejlesztési igazgatója.

Jászay szerint az autóflották az országos energiarendszer részévé válhatnak azzal, hogy vagy tárolnak, vagy visszatáplálnak a hálózatra, ezzel segítve a rendszernek azt a rugalmasságát, amire szükség van a megújuló energiatermelés bizonytalanságainak kiegyenlítésére.

Szerinte anyagi ösztönzéssel rá lehetne venni az elektromos autók tulajdonosait arra, hogy bekapcsolódjanak a rendszerbe. Ha napi 8 órában rendelkezésre bocsátja az autóját ahhoz, hogy részt vegyen ebben a rendszerszintű szabályozásban, akkor évente 70 ezer forintot tud ezzel keresni.

Jászay elmondta, a rendszer futurisztikusnak tűnik, de applikációkkal könnyen megvalósíthatóak. Németországban már működik ez a modell, ott már pénzt is keresnek az autósok ezzel.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG hvg360

Két év elteltével már nem is olyan rosszak az elektromos autók

Felülvizsgálta korábbi számítását, és környezetbarátabbnak minősítette az e-autókat az IVL svéd környezetkutató intézet. Tavalyelőtt még azt mutatták ki, hogy a villanyautók összességében még a dízeleseknél is jobban szennyezik a levegőt, ha a teljes életciklusukat veszik figyelembe, a gyártástól az újrahasznosításig.

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt