szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Türingiában újfajta módszert vetnek be a már több tízezer fertőzést okozó vírus terjedése ellen.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

"Tesztelni, tesztelni, tesztelni" – üzente az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy hete a világ kormányainak. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz főigazgató tanácsát többek között Németországban is igyekeznek megfogadni, és a hét végén egy újfajta tesztelési lehetőséget próbáltak ki.

Egy türingiai városban, Gerában szombaton egy nyilvános parkolóhelyen sátrakat állítottak fel, amelyekben mobil koronavírus-tesztelő állomásokat alakítottak ki.

Ezekre a "Corona Drive In" állomásokra autóval hajthatnak be azok, akik előzetesen vizsgálati időpontot igényeltek. A mintavétel során ki sem kell szállniuk a kocsijukból; így minimalizálható a fertőzés továbbadásának veszélye.

Cikkünk írásáig Németországban 24 873 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak. A vírus okozta betegségben (COVID-19) eddig 94 ember halt meg, a gyógyultak száma 266.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!