szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az összkerékhajtású, emelt hasmagasságú, erősen limitált szériás Golfot eddig szinte alig használták.

A Volkswagen 1983-ban dobta piacra a kettes Golfot, melyből 1992-ig több mint 6,3 millió példány készült. De nagyon kevés volt olyan kivitelű, mint ez a most eladó sorba került és alig használt darab:

©

A mellékelt fotókon látható autó egy Golf Country, mely nem más, mint egy 12 centiméterrel megemelt, összkerékhajtású, gallytörőrácsos Golf.

©

A típusból 1990 májusa és 1991 decembere között 7 738 példány készült a Steyr-Daimler-Puch osztrák üzemében, és szuperritka ez a konkrét Country GTI kivitel. A 107 lóerős szívó benzinmotorral szerelt limitált szériás SUV-előfutárból alig 50 példányt gyártottak, kifejezetten a VW gyár dolgozóinak.

©

A most Németországban eladásra kínált példány nem egyszerűen csak egy ritka négykerekű, hanem alig 4600 kilométeres futásteljesítménye révén egy valódi időgép.

©

Az 1990 decemberében készült Golf Country GTI-ért 40 000 eurót, vagyis átszámítva mintegy 14 millió forintot kér a tulajdonosa.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket

Offenzívát indított az etióp hadsereg Tigré fővárosáért

Offenzívát indított az etióp hadsereg Tigré fővárosáért