szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elindult egy közlekedésbiztonsági kampány, amiben az autók alapvető műszaki állapotát ellenőrzik.

Országos kampány indult, aminek keretében az autósok térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait. A kampányhoz optikus boltok is csatlakoztak, ahol a sofőrök a látásukat is vizsgáltathatják. A Látni és látszani elnevezésű akció december 6-ig tart.

A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetőknek a kampányhoz csatlakozó szervizek külön lapot adnak át, amely igazolja, hogy a sofőr a vizsgálaton részt vett, és járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak.

A "Látni és látszani" kampányhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMW-töltőállomások listája az esemény hivatalos weboldalán van fent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Mi az az ADAS, amit egyre több autónál emlegetnek?

Az autóbalesetek több mint 90 százalékát a vezetők figyelmetlensége okozza, amin nagyban lehet segíteni, ha az autókban olyan rendszerek vannak, amelyek időben figyelmeztetik a sofőröket.

Azt hitte, elrakhatja a bankautomatában felejtett egymillió forintot

Azt hitte, elrakhatja a bankautomatában felejtett egymillió forintot

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett