szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Gran Turismo Sportban mennek majd egymás ellen a pilóták.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette az Olimpiai Virtuális Sorozat (OVS) létrehozását, amely az első virtuális sportverseny, melyet olimpiai licenc alapján rendeznek. A NOB öt nemzetközi sportági szövetséggel és videojáték-kiadóval fog együttműködni. Az első virtuális OVS-versenyre a tokiói olimpiai játékok előtt kerül sor – 2021. május 13-tól június 23-ig.

Az e-sport-játékosok ötféle sportágban mérhetik majd össze erejüket. Az egyik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által elismert, nemzeti és nemzetközi bajnokságokat üzemeltető Gran Turismo Sport szimulátorsorozat, amelyet a Polyphony Digital japán stúdió fejlesztett. Ez a versenyszimulátor 2017-ben jelent meg a PlayStation 4-en. 

Az autósporton kívül a baseballt az eBaseball Powerful Pro Baseball 2020 játék képviseli majd, a kerékpározást a Zwift játék, a vitorlázást a Virtual regatta szoftver, míg az evezés nyílt platformon folyik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!