szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A michigani férfinek látszólag szinte minden vevője a rokonság egy tagja volt.

Biztosan nem könnyű az autókereskedelem világában jól teljesíteni, de úgy tűnik, a Detroitban működő a Parkway Chrysler–Dodge–Jeep–Ram kereskedésben az egyik üzletkötő felfedezte a módját, hogyan tudná saját üzletkötéseit is kicsit felpörgetni.

Egy jelenleg folyó vizsgálat szerint egy értékesítő 8,7 millió dollár – 2,6 milliárd forint – értékben adott jogosulatlanul kedvezményeket ügyfeleinek. 2014 óta osztogatta kedvezőbb áron az autókat a 34 éves Apollon Nimo, aki mindenkinél több, úgynevezett alkalmazotti engedményre jogosító szerződést kötött az országban – írja az Automotive News oldal.

Az FCA, mint sok más vállalat, a dolgozóknak vásárlói kedvezményt nyújt egy kupon formájában, amit a férfi Facebook-csoportokon keresztül kínált fel számtalanszor felhasználásra. Akit érdekelt a kedvezmény, azt a vásárlásnál egyszerűen valamilyen közeli hozzátartozóként tüntették fel.

Az FCA a csalások révén kiválóan teljesítő értékesítőnek szép bónuszt is fizetett az eladott autók után. Ügyészségi jelentés szerint 2010 és 2019 között Nimo nagyjából 700 ezer dollár jutalmat kapott közvetlenül az FCA-tól, a márkakereskedésből származó kompenzáció mellett.

A hatóságok azt követően kezdtek vizsgálódni a kereskedésben, hogy az FCA alkalmazottai panaszkodni kezdtek, hogy személyes kedvezménykódjaikat beleegyezésük nélkül hívják le, elsősorban ebben az említett kereskedésben. Összesen 268 olyan alkalmazotti számot tartalmazó listát találtak, amelyekről ezt az 5 százalékos diszkontot igénybe vették, és mind az említett kereskedőhöz volt köthető 2016. február és 2018. június között.

Egy FCA márkakereskedés menedzsere jelezte a nyomozóknak azt is, hogy Nimo csak 2020 januárjában mintegy 250 járművet adott el, ami szokatlanul magas érték. A menedzser szerint Nimo gyakran több kocsit adott el, mint a teljes értékesítési részleg a legtöbb FCA márkakereskedésben. A férfi neve Facebook-csoportokban bukkant fel, először, ahol az alkalmazottak kedvezménykódjainak adásvételéről tárgyaltak. A csoport egyik tagja tett ajánlásokat egy autóra, amikor előkerült Nimo és jelezte, hogy tud egy kiváló formulát, hogy spórolni lehessen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!