#étkezés


Hasbeszélő: Egy szelet Balkán az Újlipótban
 

Hasbeszélő: Egy szelet Balkán az Újlipótban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen az újlipótvárosi Hollán Ernő utcában.

GyéZsé GyéZsé

Hasbeszélő: A tökéletes gasztroélmény Tihanyban
 

Hasbeszélő: A tökéletes gasztroélmény Tihanyban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Hotel Tihanyi Yacht Club kikötőjében jártunk.

GyéZsé GyéZsé

Milyen lesz a jövő étrendje?
 

Milyen lesz a jövő étrendje?

A Holnap című könyvben 13 kutató vázolja fel a trendeket, és 13 pszichológus szakember járja körül, hogyan tudunk mi magunk felkészülni a közelgő változásokra, és milyen készségekre neveljük gyermekeinket. Az alábbiak ebből a kötetből közlünk egy szerkesztett részletet a jövő étrendjével kapcsolatban Antal Emese dietetikus, szociológus tollából.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Hasbeszélő: Hatalmas adagok egy óbudai kockás terítőn
 

Hasbeszélő: Hatalmas adagok egy óbudai kockás terítőn

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Óbudán, a Szőlő utcában jártunk.

GyéZsé GyéZsé



Hasbeszélő: Magyaros konyha a közhelyeken túl – a Kossuth téren
 

Hasbeszélő: Magyaros konyha a közhelyeken túl – a Kossuth téren

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a belvárosban, a Kossuth Lajos téren jártunk.

GyéZsé GyéZsé





Öt plusz egy rostos alapanyag, ami segít, hogy végre tényleg boldogan üljön a karácsonyi asztalnál
 

Öt plusz egy rostos alapanyag, ami segít, hogy végre tényleg boldogan üljön a karácsonyi asztalnál

Az ünnepek alatt leginkább a szeretteinkkel töltjük az időt. Mi is hozná jobban össze a családot, mint egy kiadós ebéd? Ilyenkor szinte lehetetlen ellenállni a finom falatoknak, és a mértéket sem egyszerű tartani, így az étkezés végén sokan úgy érzik, majd’ kidurrannak. Ha pedig főleg nehéz ételeket választunk, a vécén is kellemetlen perceket élhetünk át. Itt az ideje, hogy átgondoljuk a karácsonyi menüt, és rostban gazdag ételeket főzzünk, ezáltal esélyt se adjunk az aranyérnek. Hogy pontosan mit készítsünk, abban segítünk.


Ilyen, ha nem aranyér-barát módon élünk
 

Ilyen, ha nem aranyér-barát módon élünk

Nem is gondolnánk, hogy a mindennapi életünkben hány és hányféle módon vagyunk képesek magunk ellen véteni. Amikor szembesülünk az aranyér kínzó problémájával, érdemes visszapörgetnünk, mi mindent csináltunk rosszul, mert csak ennek alapján tudunk tovább lépni. Segítségként pontokba szedtük, mi minden vezethet(ett) az aranyér kialakulásához.