#étkezés

MTI Világ

A rovarevés lehetőségeit kutatja az Európai Bizottság

Az évtized végéig van időnk arra, hogy hozzászokjunk a rovarevés gondolatához, mivel egyes tudósok szerint az állattartás megdrágulása miatt elkerülhetetlen lesz a proteinben rendkívül gazdag hatlábúak fogyasztása. Az EU-t mindez nem fogja felkészületlenül érni: az Európai Bizottság idén 3 millió euróval támogatja a rovarok ehetőségét kutató projekteket - adta hírül a Daily Mail című brit napilap hírportálja.

Medipress Plázs

Mi történik az agyunkkal, ha kevesebbet eszünk?

A mértéktelen étkezés öregíti az agyat, míg a kevesebb étel bekapcsol egy molekulát, mely elősegíti az agyszövet fiatalon tartását – állítják a Római Katolikus Egyetem munkatársai.

MTI Plázs

Így kell megszerettetni a zöldséget az ovisokkal

Egy-egy apró jutalommal - például matricával - rá lehet venni a három-négyéves gyerekeket, hogy megegyék a korábban elutasított zöldségféléket - állapították meg táplálkozáskutatók.

MTI Plázs

Jót tesz a hal a fiatal nőknek

A gyermekvállalási korban lévő nők csökkenthetik szívproblémáik kockázatát, ha rendszeresen fogyasztanak omega-3 zsírsavakban gazdag halat - állapították meg dán kutatók.

MTI Plázs

Megfelelő étrenddel kicselezhetők a gének is

Senki sem tudja megváltoztatni azokat a géneket, amelyeket az őseitől örökölt, de mindenki kiválaszthatja azt az étrendet, mellyel kedvezően befolyásolhatja az örökölt kockázatot, amivel megszületett. Két nagy nemzetközi vizsgálat azt mutatja, hogy megfelelő koszt jelentősen mérsékelheti a genetikai veszélyt, ami szív-és érbetegségekre hajlamosít.

MTI Plázs

A kalóriadús étel csökkenti a szomorúságot

A kalóriadús ételek nemcsak kellemes érzékszervi élményként hatnak nyugtatóan, hanem a gyomor és az agy közötti jelátadáson keresztül is - állítják a belgiumi Leuveni Egyetem kutatói.

MTI Tech

Nem biztos, hogy előnyös csökkenteni a sófogyasztást

Nem találtak bizonyítékot arra, hogy a sófogyasztás kismértékű visszafogása csökkentené a szívbetegségek kialakulása vagy a korai halálozás kockázatát - közölték szerdán megjelent elemzésükben brit kutatók.

MTI Plázs

Éhesen jobban kiszagoljuk az élelmet

A ghrelin nevű hormon, amely fokozza az étvágyat és a zsír tárolását, állatoknál és embernél is növeli azt a képességet, hogy szaglással fedezzék fel a vonzó ételt - ismertette amerikai kutatók megállapítását a Science Daily tudományos hírportál.

1 2 3 4 5 6 7
Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban

Már egymilliárd hirdetést adtak fel a Vaterán

Már egymilliárd hirdetést adtak fel a Vaterán

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Házkutatást tartanak Navalnijnál és munkatársainál, most éppen a járványszabályok megsértése miatt

Házkutatást tartanak Navalnijnál és munkatársainál, most éppen a járványszabályok megsértése miatt

A béremelés után bruttó 400 ezret kereshet egy pék az Auchannál

A béremelés után bruttó 400 ezret kereshet egy pék az Auchannál

Operatív törzs: A kormány ma vizsgálja felül a korlátozások fenntartását

Operatív törzs: A kormány ma vizsgálja felül a korlátozások fenntartását

A címlapról ajánljuk