Demeter Péter Autó

A nagy dilemma: szabad-e még dízelt venni?

Hatalmas szabadidőautókat akartunk, sportautós teljesítménnyel és nulla fogyasztással. Ez az igény ebben a formában olyan, mint a három kívánság – mesebeli. Egy ideig úgy tűnt, az autógyártók mégis teljesíteni tudják. A kulcs a dízelmotor volt, amelyet azonban most kezdenek kiátkozni.

hvg.hu Gazdaság

Skócia átlép a vállalásain

Az előzetesen vállalt 2020-as szén-dioxid-kibocsátási szintnél máris alacsonyabbra ért el Skócia. Olyannyira, hogy bár a jó hírt csak most közölték, de a szintlépést már 2014-ben megtették.

MTI Autó

Lélegzetvételnyi időt nyert a Volkswagen

A masszív csalási botrányba keveredett Volkswagen német autógyár szerdán bejelentette, hogy az eredetileg becsült 800 ezernél jóval kevesebbet, csak nagyjából 36 ezer járművét érintheti a szén-dioxid-kibocsátási ügy.

hvg.hu Gazdaság

A svédek nemet mondtak a szénre

Meglehetősen komolyan veszi a svéd kormány a megújuló energiás célokat: ők akarnak lenni az első fosszilis tüzelőanyag-mentes nemzet a világon. Azt is gyorsan kiszámolták már, hogy ehhez mennyi extra kiadásuk lesz.

hvg.hu Vállalkozás

Új irányt robbant a L'Oréal a kozmetikai iparnak

Kozmetikai cég ilyennel eddig elő sem állt, pedig a francia globálcég 2005 óta folyamatosan dolgozik rajta. Most be is jelentették: 2020-ra elérik a "carbon balanced" szintet. Ez azt jelenti, hogy úgy fognak tovább növekedni, hogy közben gyakorlatilag megszüntetik a károsanyag-kibocsátásukat. Sőt, az erdőirtások ellen is fellépnek.

hvg.hu Autó

Nézze meg, melyik márka gyártja a legtakarékosabb autókat

Az európai szén-dioxid-kibocsátás 12 százalékáért felelősek az utakon futó személyautók. A legjobban és a legrosszabbul teljesítő márkák átlagai közt akár 20 gramm per kilométer károsanyag-kibocsátásbeli különbség is mutatkozik. Mivel a CO2-kibocsátás egyenesen arányos a fogyasztással, az alábbi lista megmutatja, mely gyártók autói a legtakarékosabbak.

hvg.hu Gazdaság

Brutális csökkenésbe fordult az USA széndioxid kibocsátása

Egészen elképesztő diagramm jelent meg az Energy Information Administration jóvoltából az Amerikai Egyesült Államok széndioxid kibocsátásáról. Az elemzők egyértelműen a palagáz megjelenésének és a szénalapú erőművek kiváltásának tulajdonítják, hogy az USA jelenleg az 1991-es kibocsátási szintre "zuhant vissza". És a szabadesés tovább tart...

hvg.hu Gazdaság

CO2-kvótából fejlesztenék a közösségi közlekedést

A széndioxid-kibocsátási kvóták árveréséből származó állami bevételek legcélszerűbb felhasználásáról adott ki átfogó szakmai javaslatot a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI). Eszerint a bevételek jelentős részét elsősorban a tömegközlekedési járművek cseréjére kellene fordítani.


A címlapról ajánljuk