# Magyar Orvosi Kamara

MTI Plázs

Kiakadtak a rezidensek az orvosi kamarai tagdíj emelésén

A Magyar Rezidens Szövetség felszólította a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombaton ülésező országos küldöttközgyűlését: akadályozza meg a kamarai tagsági díj botrányos mértékű emelését, illetve a MOK vezetőségétől követeljen meg egy minden orvos számára hozzáférhető részletes pénzügyi beszámolót - közölték a rezidensek pénteken.

MTI Plázs

Éger: kevés a 14 százalékos emelés az alapellátásban

A Magyar Orvosi Kamara szerint önmagában kevés, hogy a kormány 14 százalékkal növeli az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozását, a háziorvosi kassza összegét legalább a duplájára kellene emelni ahhoz, hogy megoldják az alapellátás helyzetét - mondta Éger István kamarai elnök csütörtökön.

MTI Plázs

Éger István nemzetközi botránytól tart

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint nemcsak belpolitikai, de az általa eddig megismert külföldi vélemény alapján nemzetközi botrányt is hozhat, ha Magyarországon elfogadják az egészségügyi kamarai tisztségviselőket érintő módosító javaslatot.

MTI Karrier

Nem várható változás az egészségügyi dolgozók munkaidejében

Az egészségügyi dolgozók munkaidejére, ügyeleti idejére vonatkozó szabályozáson nem kívántak változtatni, az ehhez kapcsolódó félreértéseket az egészségügyi államtitkárság is tisztázni szeretné - mondta Szócska Miklós államtitkár az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának szerdai ülésén.

MTI Itthon

A fogorvosok is csatlakoztak a "sztrájkfelhíváshoz"

Újabb szervezet, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Fogorvosi tagozata csatlakozott az alapellátásban dolgozók érdekeit képviselő szervezetek béremelést követelő "sztrájkfelhívásához" - tájékoztatta az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége - Fakoosz. A "sztrájk" csak a munkabeszüntetésre utaló akciókat jelenthet, az alapellátásban dolgozók ugyanis nem sztrájkolhatnak.

hvg.hu/MTI/Blikk Itthon

Nem tetszik a várólista elkerülése Égeréknek

A Magyar Orvosi Kamara szerint erkölcsi aggályokat vet fel, hogy havi néhány ezer forintos befizetéssel várólista nélküli műtéteket lehet venni - írja a Blikk szerdai száma.

MTI Itthon

A Nefmi felülvizsgálatot kér a bírósági döntés miatt

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) megnyugvással vette tudomásul a bírósági döntést, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) viszont felülvizsgálatot kér, miután a Fővárosi Törvényszék szerdán jogerősen elutasította a tárca keresetét, így a kamarának nem kell visszafizetnie a tagjaitól 2011. április 1. és június 30. között beszedett regisztrációs díjakat.

MTI Itthon

Megdöbbent a kamara Tulassay miatt

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége reméli, hogy a nemzetierőforrás-miniszter nem fogadja el a Semmelweis Egyetem rektorának, Tulassay Tivadarnak a lemondását, és ezzel megerősíti az egyetem autonómiáját.

Csikász Brigitta Itthon

A szerződés aláírásáig titkolta az OEP, ki gyártja ezentúl a vényeket

Nem közölte szerkesztőségünkkel, de következő reggel közzétette az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, hogy mely céggel szerződött az orvosi receptek előállítására és szállítására. A közbeszerzési eljárás csúszott, és emiatt elfogytak a vények. A helyettük igényelhető biankó vényekből kevés van, használatuk körülményes. A pénztár most azt ígéri, azonnal megkezdődik a vények gyártása.

Dreissiger Ágnes Itthon

Titkolja a kormány, miből emelné az orvosi béreket

A rezidensek felmondólevelei még nem aktiválódtak ugyan, de az önkéntes túlmunka megtagadását mégsem függesztették fel az egészségügyi dolgozók - a csütörtöki minisztériumi tárgyalások után sem. Szócska Miklós azt kérte a tárgyalópartnerektől: a tárgyalássorozat végéig ne beszéljenek konkrétumokról. A Magyar Orvosi Kamara szerint ez már csak azért is könnyű lesz, mert konkrétum nem is hangzott el.

Kapcsándi Dóra Itthon

NGM-rendelet: kétszeres bért kapnak a külföldi orvosok a magyarokhoz képest

Egy minisztériumi rendelet értelmében a harmadik országból érkező egészségügyi dolgozóknak legalább közel 240 ezres havi bruttó bért kötelező biztosítani. Ez kétszerese egy átlagos orvosi fizetésnek. A szakmai szervezetek képviselői szerint nem várható, hogy külföldi orvosok tömegesen vállalnának Magyarországon munkát. Viszont tisztességesnek tartanák, ha a magyar orvosok bérét is a rendeletben szereplőhöz igazítanák.

Dreissiger Ágnes Itthon

Egyszer komcsi, másszor Fidesz-bérenc - interjú az orvoskamara elnökével

Ma Magyarországon ugyanakkora eséllyel kaphat valaki nyugat-európai szintű ellátást egy kórházban, mint hogy a körülmények miatt meghal - mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Éger István. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) frissen újraválasztott elnöke szerint január elején a szlovákiaihoz hasonló rendívüli állapotok következhetnek be a magyar egészségügyben. A hálapénz ellen pedig egyelőre semmit nem lehet tenni.

hvg.hu Itthon

Elterelő akciók az orvosi kamara tisztújítása előtt

Szakmai körökben a Magyar Orvosi Kamara szombati küldöttgyűlésének és elnökválasztásának ellehetetlenítését látják abban, hogy a Magyar Hírlap kiemelt cikkben foglalkozott a kamara és az egészségügyi államtitkárság közötti vitával. Kérdés, kinek jó az állóvíz felkeverése.

hvg.hu Plázs

MH: Réthelyi bíróság elé vitte Égerék díjait

Keresetet nyújtott be a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a Fővárosi Bírósághoz a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által április és június között beszedett regisztrációs díjak miatt, amelyeket a tárca szerint a kamarának vissza kell fizetnie a tagoknak – közölte a Magyar Hírlap. A lap szerint a tárcavezető emellett törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a MOK-tisztségviselő-választások miatt is. A MOK szerint a cikk "lejárató jellegű, tényeket elferdítve közlő és valótlanságoktól sem mentes".

hvg.hu Itthon

Két kihívója lesz Éger Istvánnak

Berki Zoltán, a Semmelweis Egyetem orvos szakszervezetének elnöke és Lotz Gábor patológus, a józsefvárosi kamara elnöke is jelölteti magát a Magyar Orvosi Kamara elnöki tisztjére - írja a Népszabadság keddi száma.

hvg.hu Plázs

Uzsoki-ügy: aktív eutanáziát követhettek el?

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint ha az Uzsoki utcai kórházban történt állítólagos gyanús halálesetekről szóló cikk feltételezései igazak, a kórházban az eutanázia aktív formáját követték el, ami minden magyarországi jogszabállyal ellentétes. Az egészségügyért felelős államtitkárság egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.

1
4 5 6 7 8 9 10
Hogyan csinálhatott az Apple olyan chipet, amellyel kenterbe veri az Intel processzorait?

Hogyan csinálhatott az Apple olyan chipet, amellyel kenterbe veri az Intel processzorait?

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

Több játékos és szinte az egész edzői stáb koronavírusos a kisvárdai focicsapatnál

Több játékos és szinte az egész edzői stáb koronavírusos a kisvárdai focicsapatnál

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával