szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiss Csaba háziorvos korábban azt mondta: nem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban részt venni”. Az érintett politikai döntésnek tartja a pénzbüntetést.

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára.

„Az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki” – írták.

Számítottam rá, hogy büntetést fognak kiszabni, de nem tudom, milyen jogalappal, de hivatalos értesítést én még nem láttam. Elég érdekes, hogy előbb közlik a sajtóval, mint az érintettel. A kormányhivatal már máskor is próbált velem szemben politikai alapon döntés hozni, szerintem ez is most politikai megrendelésre történt. De azt sem tudom, mekkora összegről van szó"

– mondta a büntetésre reagálva Kiss Csaba a 444.hu-nak.

Az orvos hozzátette: „Mindenkinek a saját megítélésére bízom, hogy mit gondol, ilyenért, ilyen összeget kiszabni. El lehet dönteni, hogy ki az, aki tulajdonképpen politikai síkra terelte az egészet. Amint meglátom a hivatalos értesítést, akkor fogom tudni eldönteni, mit tehetünk"

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége egy vasárnapi közleményében úgy fogalmazott, hogy a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat.

A megbírságolt Kiss Csaba háziorvos korábban azt mondta, szerinte káosz van az oltások elrendelésében, a rendelője nem alkalmas oltóponti feladatra, illetve nem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban részt venni”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!