szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oltásellenes megnyilvánulások, pláne orvosoktól, a MOK szerint a hippokratészi esküvel ellentétesek.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét – közölték vasárnap. Az orvoskamara megfogalmazása szerint az ilyen kijelentések “rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket”.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége határozottan elhatárolódik a MOK etikai normáival összeegyeztethetetlen tevekénységű, megnyilatkozású orvosoktól – írták.

A MOK azután adta ki közleményét, hogy egy erdőkertesi háziorvos az oltásokról nyilatkozott az ATV-nek. Kiss Csaba szerint a kínai vakcinának nincs európai engedélyezése, illetve az engedélyezett vakcinák "tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmények".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!