hvg.hu Élet+Stílus

Videó: A római vaddisznóhelyzet még a budapestinél is látványosabb

Miközben szinte minden egyes budapesti kutyasétáltatóra ráijesztő bekerül a hírekbe, jó látni, hogy más nagyvárosokat sem hanyagolnak az állatok: az alábbi videó Róma északnyugati részén készült, és tényleg olyan, mintha a vaddisznócsorda farkcsóválva kéredzkedne be a kocsiba, vagy házi disznónak ajánlkozna fel éppen. Azt azért tegyük hozzá, hogy ez a római Insugherata városrész kábé olyan, mintha nálunk a budai hegyekben történt volna az eset, és a közeli természetvédelmi területről vándorolhattak át az állatok.

Dercsényi Dávid Itthon

Nyomorban élő roma gyerekek táboroztatására gyűjtenek

Gyöngyösi és miskolci, szegregátumokban élő roma gyerekek tölthetnek öt napot nyaralásként egy tanyán, ahol játszva és élményekkel tanulhatnak, kikapcsolódhatnak. A nyaralás egyben az önbecsülésük erősítésének is fontos. A szervezőknek viszont még szükségük lenne egy kis segítségre.

hvg.hu Itthon

Orbán pálinkaforradalma csak növelte az alkoholizmust a romák körében

Hiába a sok szép kormányzati program, a szegregált romák sora nem változott, sőt inkább rosszabbodott az elmúlt 10 évben, erre jutott a témával az MTA-n foglalkozó konferencia. Orbán Viktor pálinkaforradalma is növekvő alkoholizmusként csapódott le a szegény romák körében. Az összkép tragikus.

1 2 3 4 5 6 7
47

A címlapról ajánljuk