Orbán Viktor elment a tengerpartra homárt enni, miután XVI. Benedek pápa ravatalánál járt
A miniszterelnök az olasztudását is megvillantotta.
A miniszterelnök az olasztudását is megvillantotta.
Igazi ünnepek környékére szóló olvasmány Stanley Tucci könnyed stílusú, szellemes visszaemlékezése, melyben sok szeretettel és humorral idézi fel élete fontosabb epizódjait. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról. A Golden Globe- és Emmy-díjas színész-rendező magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget, s visszaemlékezéseit kedvenc receptjeivel fűszerezi. Az Életem az ételeken át című önéletrajzot, melyből több részletet is közlünk, a HVG Könyvek adja ki.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a belvárosi Párisi Udvarban.
Az infláció a magyarok kedvelt év végi, újév eleji ételeit sem kímélte.
Mi ez a növény? Hol terem és hogyan szüretelik? Mikor, mire kezdték használni, és mire jó? - többek között ez is kiderül A fűszer nagykönyve című kiadványból. Részlet.
A hvg.hu szerkesztősége különféle hazai és külföldi száraz pezsgőket tesztelt aroma, íz és szénsavasság alapján.
Összesen több mint 3,2 millió tonna hulladék keletkezett a hazai településeken tavaly.
Egyes webáruházak a virslik között szerepeltettek olyan termékeket, amelyek nem szabályos virslik voltak – állapította meg a Nébih a nagy téli élelmiszerlánc-ellenőrzési akciója során. Összesen 1800 ellenőrzést végeztek, kiszabtak több mint 12 millió forint bírságot, és kivontak a forgalomból bő félszáz tonna terméket.
Íme egy gyönyörű gyömbéres-vaníliás keksz receptje Segal Viktor és Szemere Katalin 100 keksz, amit szeretsz című könyvéből.
Bevásárlással, főzéssel, mosogatással órák mehetnek el, nem véletlen, hogy miközben egyre nagyobb divat az otthoni főzés, világszerte terjednek a receptdobozok, amelyekkel radikálisan csökkenthető ez az idő és persze a ma már inflációs kockázatnak számító élelmiszer-felesleg. Magyarországon még gyerekcipőben járnak az ilyesfajta kezdeményezések, a nyár végén alapított Hamm ezen változtatna.
A karácsonyi és újévi menüről, borválasztásról beszélgetett Széll Tamás Michelin-csillagos séffel a volt államfő a Kék bolygó című podcastjában.
Igazi ünnepek környékére szóló olvasmány Stanley Tucci könnyed stílusú, szellemes visszaemlékezése, melyben sok szeretettel és humorral idézi fel élete fontosabb epizódjait. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról. A Golden Globe- és Emmy-díjas színész-rendező magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget, s visszaemlékezéseit kedvenc receptjeivel fűszerezi. Az Életem az ételeken át című önéletrajzot, melyből több részletet is közlünk, a HVG Könyvek adja ki.
Amerikai, francia és angol hagyományok is formálták azokat az ételeket, amelyek karácsonykor az asztalunkra kerülnek. És persze az orosz hússaláta.
Neki nem telik rá, korábban havi jövedelme felét költötte el csak a vacsorára. Idén az a szabálya, hogy aki december elsejéig nem fizet, az nem mehet hozzá karácsonyozni.
A gyártó bejelentésére csomagolt aszalt szilvát vont ki a forgalomból a Spar Magyarország Kft. „érzékszervi elváltozás miatt".
Mi ez a növény? Hol terem és hogyan szüretelik? Mikor, mire kezdték használni, és mire jó? - többek között ez is kiderül A fűszer nagykönyve című kiadványból. Részlet.
Rókagomba, vörösáfonya, csili, citromhéj, kardamom és sulyom – ez csak néhány a hazai kézműves sörfőzdék összetevői közül, és mivel imádjuk a kísérletezést, idén is megnéztük, mire érdemes rámenni a karácsonyi kínálatból.
Igazi ünnepek környékére szóló olvasmány Stanley Tucci könnyed stílusú, szellemes visszaemlékezése, melyben sok szeretettel és humorral idézi fel élete fontosabb epizódjait. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról. A Golden Globe- és Emmy-díjas színész-rendező magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget, s visszaemlékezéseit kedvenc receptjeivel fűszerezi. Az Életem az ételeken át című önéletrajzot, melyből több részletet is közlünk, a HVG Könyvek adja ki.
Tippek, trükkök és recept kovászkészítéshez az Édes, foszlós, kovászos című könyv szerzőjétől, Déri Szilviától. Részlet.
A Halkakas tulajdonosai az alapanyagárakkal és a gazdasági körülményekkel indokolták a bezárást.