#házhozszállítás



 

"A fenntartható vendéglátás legfontosabb lépése, hogy kezdjék el"

Az étterembe járók igénye megnőtt az egészségesebb és környezetet kevésbé terhelő ételekre, ráadásul a koronavírus-járvány most lökést adott olyan szemléletváltásnak is, mint az alapanyagok helyi termelőktől beszerzése. Ezekről, vagyis a zöld vendéglátásról beszélgettünk Szabó Eszterrel, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével, és Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezetőjével.

Dobos Emese Dobos Emese












 

"Tele vannak a SZÉP-kártyák, úgyhogy nem aggódom" – a Balatonnál még bizakodnak

A törzsvendégek egyből birtokba vették a hétfőn újranyitó vidéki kávézók, éttermek teraszait. Persze nem mindenki sietett az újranyitással, mert több étteremnek jobban beindult a házhozszállítás, mint ahogy először remélték és azért tömeg sem tolongott az újjáéledő vidéki városokban a korlátozások lazításának első napján. A balatoniak viszont bíznak abban, hogy külföld helyett a magyar tengert választják idén nyáron.

Dobos Emese - Nyusztay Máté Dobos Emese - Nyusztay Máté