#mediterrán








Nyár, lecsó, fröccs
 

Nyár, lecsó, fröccs

Lecsó lecsóval. Kolbászos, libamájas, tojásos, padlizsános, natúr, csípős, de még rétesben is. Kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, hosszúlépés. Palota Piknik július 3-5. között a Mikszáth Kálmán téren. S a kedvükért a nyár is tiszta erőből tombolni készül.

hvg.hu hvg.hu




Sör tengervízzel
 

Sör tengervízzel

Újfajta italt jegyez egy spanyol sörüzem: a világon elsőként tengervíz hozzáadásával készítenek duplán fermentált sört.

T.S. T.S.

Perui lett Latin-Amerika legjobb étterme
 

Perui lett Latin-Amerika legjobb étterme

Közép- és Dél-Amerika négy régiója 29 országának vendéglátóhelyei versengtek azon, hogy bekerüljenek a térség 50 legjobb étterme közé. A szerdán közzétett rangsorolás szerint az élre perui, brazil és mexikói éttermek kerültek.

T.S. T.S.

Bordatino Pisano - egy kis kedvcsináló Pisához
 

Bordatino Pisano - egy kis kedvcsináló Pisához

Az olasz konyhát nem kell bemutatnunk, mindenkinek van valami fogalma róla. Ha azonban kicsit közelebb megyünk az egyes tartományokhoz, sok idehaza ismeretlen fogást találunk. A toszkán konyha is számos izgalmas étket rejt, ilyen például a pisaiak sűrű zöldséglevese, a Bordatino Pisano is.

Molnár Kata Orsolya Molnár Kata Orsolya




A mediterrán arany
 

A mediterrán arany

Az első csatát Pallas Athéné nyerte meg az olajfával Poszeidón sós forrásaival szemben. Az olimposzi istenek az ő ajándékát ítélték hasznosabbnak, s inkább rábízták Athén védnökségét. Az ókori olimpiai játékok győzteseit is olívaággal tisztelték meg, a görögök mécsesében olívaolaj égett.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó