#mediterrán









Bordatino Pisano - egy kis kedvcsináló Pisához
 

Bordatino Pisano - egy kis kedvcsináló Pisához

Az olasz konyhát nem kell bemutatnunk, mindenkinek van valami fogalma róla. Ha azonban kicsit közelebb megyünk az egyes tartományokhoz, sok idehaza ismeretlen fogást találunk. A toszkán konyha is számos izgalmas étket rejt, ilyen például a pisaiak sűrű zöldséglevese, a Bordatino Pisano is.

Molnár Kata Orsolya Molnár Kata Orsolya



A mediterrán arany
 

A mediterrán arany

Az első csatát Pallas Athéné nyerte meg az olajfával Poszeidón sós forrásaival szemben. Az olimposzi istenek az ő ajándékát ítélték hasznosabbnak, s inkább rábízták Athén védnökségét. Az ókori olimpiai játékok győzteseit is olívaággal tisztelték meg, a görögök mécsesében olívaolaj égett.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó


Nyár, lecsó, fröccs
 

Nyár, lecsó, fröccs

Lecsó lecsóval. Kolbászos, libamájas, tojásos, padlizsános, natúr, csípős, de még rétesben is. Kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, hosszúlépés. Palota Piknik július 3-5. között a Mikszáth Kálmán téren. S a kedvükért a nyár is tiszta erőből tombolni készül.

hvg.hu hvg.hu


Sör tengervízzel
 

Sör tengervízzel

Újfajta italt jegyez egy spanyol sörüzem: a világon elsőként tengervíz hozzáadásával készítenek duplán fermentált sört.

T.S. T.S.

Perui lett Latin-Amerika legjobb étterme
 

Perui lett Latin-Amerika legjobb étterme

Közép- és Dél-Amerika négy régiója 29 országának vendéglátóhelyei versengtek azon, hogy bekerüljenek a térség 50 legjobb étterme közé. A szerdán közzétett rangsorolás szerint az élre perui, brazil és mexikói éttermek kerültek.

T.S. T.S.