szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több legendás mediterrán településre közvetlen veszélyt jelent a klímaváltozás.

Intenzív árvizekkel és erózióval kell számolniuk a Földközi-tenger partján fekvő településeknek a klímaváltozással járó tengerszint-emelkedés miatt. Egy friss tanulmány olyan turistacélpontnak számító városok vannak veszélyben, mint Velence vagy Pisa. A kutatók összesen 47 fontos kulturális helyet azonosítottak be a mediterrán térségben, amelyek veszélyeztetettek lehetnek, köztük több az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Noha arról egy ideje már szó van, hogy a klímaváltozás milyen veszélyeket jelent a mediterrán városokra, az emelkedő tengerszint okozta problémák egyelőre még nem kerültek az előtérbe. Egy friss ENSZ-jelentés szerint a part menti települések a legveszélyeztetettebbek a klímaváltozás miatt, a következő évtizedekben feltehetően millióknak kell majd elhagyniuk az otthonaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban