#pékség



Mérlegen: A vaj mindenképp francia, a pisztáciát nem lehet levenni az étlapról – a tökéletes croissant nyomában a Freyja alapítójával
 

Mérlegen: A vaj mindenképp francia, a pisztáciát nem lehet levenni az étlapról – a tökéletes croissant nyomában a Freyja alapítójával

Mi a különbség a magyar vásárló és a turista között? Mire figyeljünk, ha külföldön próbálnánk szerencsét az itthon már befutott cégünkkel? Hol van a határ a különleges és a túl elvont között, ha alapanyagokról van szó? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Dormán Péterrel üzleti podcastunk új évadjának első részében.

hvg.hu hvg.hu












Így születtek a legendás péksütemények: Önnek melyik a kedvence?
 

Így születtek a legendás péksütemények: Önnek melyik a kedvence?

Húsbolti eladóként kezdte, majd egy norvég utazás és találkozás terelte a kenyér felé a Lipóti Pékség alapítóját és vezetőjét. Az 1988 óta vállalkozó Tóth Péter fordulópontokról, pityókás kenyérről, reggeli kávéról és vállalkozói szemléletről is mesélt, de elárulta azt is, hogyan lehet egyszerre az ország egyik legnagyobb pékségét és egy várost vezetni.

OTP Agrár OTP Agrár

A pékség, amelyik nem ijedt meg sem a járványtól, sem a drágulástól
 

A pékség, amelyik nem ijedt meg sem a járványtól, sem a drágulástól

Alaposan felkavarta a járványhelyzet a pékségek piacát is, ahol a pillanatnyi visszaesés után újabb és újabb problémákkal kellett szembesülniük a vállalkozásoknak. A Ludwig és Mentesi Kft. 1994 óta gyárt minőségi sütőipari termékeket, pilisszentiváni üzemükben beszéltek arról, mi változott az elmúlt időszakban, és mi vár rájuk a közeljövőben. A hvg.hu kamerái végigkövethették a sütés folyamatát is.

hvg.hu hvg.hu