MTI Gazdaság

Rezsiügy: a Fidesz törvénnyel regulázza meg a renitens szolgáltatókat

"A fogyasztók érdekében", a szolgáltatók "rezsicsökkentés-ellenes magatartása" miatt Németh Szilárd törvénymódosítási javaslatot nyújt be. Ebben a már elfogadott 10 százalékos rezsicsökkentést a számlák végösszegének tekintetében törvényileg rögzítik, hogy "minden trükközést" kizárhassanak.

hvg.hu Ingatlan

Nem is olyan egyszerű az árfolyamgáttal!

Az árfolyamgátra való jelentkezés nem sokat segít, az "az én pénzem" lakossági pénzügyi portál szerint a legtöbbeket bankjuk nem együttműködő magatartása tart távol a rögzített árfolyamon való törlesztéstől.

MTI Gazdaság

A nyugdíjas közalkalmazottnak nem jár a végkielégítés

A nyugdíjasnak minősülő közalkalmazottnak nem jár majd végkielégítés, a munkaügyi központhoz elektronikus levélben is be lehet jelentkezni. Egyebek mellett ezt tartalmazza az a foglalkoztatási jellegű törvényeket módosító javaslat, amelyet a kormány szombaton terjesztett a parlament elé.

MTI Világ

Elszemtelenedett a Yakuza Japánban

Az eharapózott szervezett bűnözés ellen hozott törvénymódosítás lehetővé teszi a rendőrségnek, hogy visszaeső elkövetőnek minősítsen egyes bűnszervezeteket, és ezeknek a tagjait azonnal őrizetbe vegye, ha bűncselekmény gyanújába keverednek.

hvg.hu Itthon

A fővároshoz kerülne a Duna-part

Fővárosi tulajdonba adja a budai és pesti alsó rakparton fekvő ingatlanokat, valamint a dunai kikötőket és infrastruktúrájukat egy szombaton Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott törvénymódosító javaslat.

MTI Kult

Módosítja a kormány a filmtörvényt

A mozgóképről szóló törvény módosítására tett javaslatot a kormány: az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített előterjesztés többek között kiterjeszti a filmszakmai adókedvezmény igénybevételi lehetőségét, az értelmező rendelkezések keretében fogalmakat pontosít és változtat a korhatár-besorolási szabályokon.

Csikász Brigitta Itthon

"Lázár szavai saját frakciójára vetnek árnyékot"

A Fidesz képviselőinek kellene követelnie, hogy Lázár János tisztázza, mire is gondolt, amikor arról beszélt, akár saját frakcióját is érheti befolyásolás alvilági körök részéről a szerencsejátékokkal kapcsolatban – mondta a hvg.hu-nak Gulyás József. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának egykori tagja éveken át foglalkozott a szerencsejátékokkal, időnként – mint mondja – érdekes falakba ütközött.

MTI Itthon

Boríték nélkül szavaztatna a Fidesz a választásokon

Törölné a választási eljárási törvényjavaslatból három fideszes képviselő azt a megkötést, hogy csak a borítékba tett szavazólap érvényes. Gyorsabb szavazatszámlálással és harmincmillió forint megtakarításával indokolnak.

MTI Itthon

Összefogott az MSZP és az LMP

Az MSZP és az LMP közös módosító javaslatot nyújtott be a választási eljárásról szóló törvényhez, amelyik megszüntetné a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező polgárok esetében a választási feliratkozás intézményét. Ezt Tóbiás József, a szocialisták frakcióvezető-helyettese Karácsony Gergely LMP-s frakcióvezető-helyettessel közösen tartott parlamenti sajtótájékoztatóján jelentette be.

MTI Itthon

Az LMP nem engedné a törvények össze-vissza módosítását

Az LMP létrehozná a kiemelt törvények körét, amelyeket évente maximum két alkalommal lehetne módosítani – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András. Az erről szóló javaslatot még hétfőn benyújtják a parlamentnek.

Domány András Itthon

Így hegesztgeti a Fidesz az oktatási törvényeket

Csütörtökön nyerheti el a végső formáját a hazai köz- és felsőoktatásra vonatkozó törvényi szabályozás, miután a képviselők szavaznak a még hatályba sem lépett jogszabályok módosításáról. Több tucat kormánypárti honatya is úgy érezte, változtatni kell a Hoffmann Rózsa elképzelte rendszeren.

MTI Itthon

Szabadság, vasárnapi munka: jönnek az átmeneti munkaügyi rendelkezések

Az Országgyűlés elfogadta hétfőn az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos átmeneti rendelkezésekről és törvénymódosításokról szóló javaslatcsomagot, amely több ponton módosítja a július 1-jén hatályba lépő munkajogi kódexet is. A javaslatra 250 képviselő szavazott igennel, 99 nemmel.

MTI Itthon

Módosulna a bortörvény

Az Országgyűlés elé kerül a bortörvény módosítása, amely többek között lehetővé teszi, hogy a hegybírók dönthessenek a szőlőültetvények telepítéséről és kivágásáról - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.

MTI Itthon

Egyhangúlag fogadta el a parlament a GMO-ellenes törvény módosítását

Ötpárti egyetértéssel, egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a géntechnológiai tevékenységről szóló törvény módosítását, amely elősegíti a 2006-ban szintén ötpárti egyetértéssel elfogadott országgyűlési határozat céljának teljesítését: a környezeti és egészségügyi biztonság növelését - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden.

MTI Gazdaság

Jegybanktörvény: az NGM örül a halasztásnak

A jegybanktörvényt módosító törvényjavaslat zárószavazásának elhalasztása lehetőséget teremt arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormány megállapodhasson a jegybanktörvény vitás kérdéseiről – közölte hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium.

1
5 6 7 8 9 10 11
Megtartják a grandiózus augusztus 20-ai tűzijátékot, a kormány titokban csak elnapolta

Megtartják a grandiózus augusztus 20-ai tűzijátékot, a kormány titokban csak elnapolta

Olaszországban bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek

Olaszországban bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Pintér Béláék új előadása ellentmondásos fogadtatásra számíthat

Pintér Béláék új előadása ellentmondásos fogadtatásra számíthat

Hogyan fogyhatok le? Segít a közgazdaságtan!

Hogyan fogyhatok le? Segít a közgazdaságtan!

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Szinte még el sem kezdődött, már véget is ért a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Szinte még el sem kezdődött, már véget is ért a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

A címlapról ajánljuk