szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dézsi Csaba Andrást vasárnap választották polgármesterré, de hamarosan már törvényt is nevezhetnek el róla, jöhet a lex Dézsi.

Dézsi Csaba András gyomlálásra és ültetésre készül Győrben, az autóipar mellé pedig új lábakat növesztene a városnak – írtuk vasárnap este, amikor kiderült, a Fidesz jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást.

Dézsi, aki meggyőző fölénnyel győzött, orvosként dolgozik, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, kardiológus. Amikor Kövér László házelnök videóban kampányolt mellette, kiemelte, hogy Dézsi nem fogja cserbenhagyni a betegeit.

Amikor az ATV rákérdezett, ez azt jelenti-e, hogy Dézsi a jövőben is folytatja orvosi munkáját, a politikus azt mondta:

igen.

A portál szerint Dézsi még a vasárnapi választás előtt ígéretet kapott arra a Fidesztől, hogy polgármestereként is praktizálhat. Ez azonban a hatályos jogszabályok szerint összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel, a törvény a „tiltó listán” nevesíti az orvosokat, egészségügyi dolgozókat is. Így tehát törvénymódosításnak kell következnie, amit már most lex Dézsiként emlegetnek.

Győrrel üzent a Fidesz: Nyugi, fiúk!

Gergely Márton, Kaufmann Balázs, Oroszi Babett, Pálmai Erika, Pozsgai Rebeka, Szabó Yvette, Windisch Judit hvg360 Miközben a kormányfő vezényletével dübörög a cigányellenes gyűlöletkampány, az ügyészség megerősítette a HVG-nek: a gyanú szerint majdnem egymilliárd forintot csalt el a Fidesszel együttműködő Lungo Drom egyik győri képviselője romák közfoglalkoztatásával.

Arról, hogy milyen személyre szabott jogalkotási gyakorlata van az Orbán-kormányoknak, itt írtunk:

22 éves helyettes államtitkár? Voltak itt már durvább történetek is

Csütörtök délutánig még nem fedte fel a kormány, milyen indoklással módosítja a helyettes államtitkárokra vonatkozó törvényt annak érdekében, hogy ki tudja nevezni a 22 éves joghallgató Rácz Zsófiát Novák Katalin ifjúságügyi helyettes államtitkárává.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Kaufmann Balázs Itthon

Győrrel üzent a Fidesz: Nyugi, fiúk!

Hatalmas sikerként értékeli a Fidesz, hogy ismét nyert Győrben, a párt egyik képviselője szerint ezzel bebizonyosodott, hogy nincsenek lejtmenetben. De mi lesz az ellenzéki lendülettel a kudarc után?

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd

Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba

Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba

A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA

A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA