#vallás

Bárdi Bálint Itthon

Isten nincs, süti van

Ön nem hisz Istenben, de egy érdekes prédikációt meghallgatna? Nem oszt vallási dogmákat, de azért törekszik a jóra? Egyszerűen igent mond az életre és a szeretetre, de azt nem köti össze Jézussal? Lehet, hogy akkor önnek találták ki a Sunday Assembly-t, amely egy ideje Budapesten is szervez programokat. Ha mást nem, havonta egyszer jót sütizhet, beszélgethet egy nyitott társaságban.

hvg.hu Vállalkozás

Ilyen még nem volt: templomban nyílna McDonald's

McDonald's gyorséttermet telepítenének egy templomba, így csalogatnák vissza a vallástól elpártolt híveket Amerikában. A McDonald's-templom építését közösségi finanszírozásból pénzelnék az ötletgazdák.

hvg.hu Vallás

Fogynak a katolikusok Latin-Amerikában

Generációnként 15 százalékkal csökken a katolikusok aránya Latin-Amerikában egy 18 ország eredményeit összesítő felmérés szerint. A protestánsok aránya viszont egyre csak nő.

hvg.hu Vállalkozás

Az étterem, ahol Isten szabja meg az árakat

Egy észak-karolinai étterem szó szerint Isten kezébe helyezte azt, hogy mennyi lesz a cég bevétele. Ugyanis levették menüjükről az árakat, és azt írták a vendégeknek: fizessenek annyit, amennyit szerintük Isten akar. A cég árbevétele megháromszorozódott.

hvg.hu Nagyítás

Ramadán – pillanatok az iszlám szent ünnepéből – Nagyítás-fotógaléria

Befejeződött a Ramadán, kezdődhet az adakozás – az iszlám szerint a testi-lelki megtisztulás időszaka alatt a pokol zárva tartja kapuit. Az elmúlt hónap alatt a hívők hagyományaik szerint napkeltétől napnyugtáig böjtöltek: tartózkodtak az evéstől, az ivástól, a testi örömöktől, kerülték az erőszakot, a dühöt, a vágyat, az irigységet. A böjt mentességét csak az utazók, a terhes anyák, a tizennégy éven aluli gyermekek, a betegek, valamint a csatában harcolók élvezhetik.

MTI Világ

Büntetést ígér a vallásosoknak Észak-Korea?

Észak-Korea szerdán közölte, hogy a jövőben keményebb büntetésre számíthatnak azok, akik "a vallás köntösébe bújva" próbálják "megszegni az ország törvényeit" - ez az intézkedés válasz arra, hogy az Egyesült Államok bírálta a bezárkózó kommunista diktatúra fellépését a vallásos emberekkel szemben.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

II. János Pál pápa - pillanatok egy szent életéből - Nagyítás-fotógaléria

Halála után alig több mint kilenc évvel Ferenc pápa szentté avatta II. János Pált, a pápaság történetének első lengyel pápáját. 1978-tól haláláig, 2005-ig, huszonhét évig volt a katolikus egyház feje, így övé az összes eddigi pápa közül a harmadik leghosszabb hivatalban töltött idő. A wadowicei születésű, akkor 58 éves krakkói püspököt, Karol Wojtylát 1978. október 16-án választotta pápának a bíborosok testülete, miután elődje, I. János Pál harminchárom nap hivatalban töltött idő után elhunyt. Vele együtt XXIII. János pápát is szentté avatták a római Szent Péter Bazilikában. Képes összeállításunkban II. János Pál pápa életének pillanataiból válogattunk.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Ez volt Ferenc pápa első éve képekben – Nagyítás-fotógaléria

Felszólalt és kiállt a melegekért, híveivel közvetlen kapcsolatot ápol, megbékélést hirdet más vallásokkal, megreformálná az egyházi hierarchiát, kiáll az elesettekért – néhány tett, amellyel Ferenc pápa a Time magazin szerint 2013-ban az év embere lett.

MTI Itthon

Bölcskei Gusztáv újragondolná az egyházfinanszírozási rendszert

Újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert, mert a személyi jövedelemadó egyszázalékos felajánlásához és az annak évenként változó kiegészítéséhez kötött rendszer nem nyújt stabil, kiegyensúlyozott és tervezhető gazdálkodást az egyház számára - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek adott interjúban.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Egy ima a vízparton, és biztosított a jó egészség – Nagyítás-fotógaléria

Zarándokok tömegei kelnek útnak Észak-Indiában, hogy vízpartok mellett kifejezzék hálájukat a kelő és nyugvó napnak a chhat fesztivál során, hiszen egy-két ima és meggyújtott gyertya a legjobb biztosítéka az egész évben kitartó jó szerencsének és egészségnek – legalábbis a legtöbb hindu hívő szerint.

MTI Világ

Megkezdte a tömeg a sátán megkövezését Mekkában

Ez a rítus a zarándoklat, a háddzs befejező része Mekkában, ahová idén "csak" mintegy másfél millióan érkeztek, szemben a tavalyi 3,2 millióval. Az utóbbi években többször is százak taposták egymást halálra kövezés közben.

hvg.hu Nagyítás

Fotók: kartonkatedrálist avattak Új-Zélandon

A földrengésben összedőlt helyére két és fél év alatt új templomot építettek az új-zélandi Christchurchben. A sátorra emlékeztető tető alatt nagyjából hétszáz hívő fér el, az épület átszámolva körülbelül 964 millió forintba került. A templom szerkezete kartonelemekből, polikarbonát műanyaglapokból és fagerendákból áll, melyeket elvileg már nem veszélyeztetnek a földrengések.

MTI Itthon

Tarlós és Áder a vallásról beszélt

A vallási közösségek fontos szerepet játszanak a társadalmi kapcsolatok erősítésében és ápolásában, az emberi kapcsolatok kiteljesítésében - mondta Tarlós István főpolgármester szerdán, az Európai Egyházak Konferenciája 14. nagygyűlésének nyitónapján Budapesten. Áder János köztársasági elnök levélben köszöntötte a jövő hétfőig tartó eseményt.

hvg.hu Shake

Fotó: zsákba csomagolta magát vallása miatt egy légiutas

Temető felett repült át a gépe, ezért zsákba csomagolva ült a fedélzeten egy ortodox zsidó utas az egyik légi járaton. Fotója csütörtökön jelent meg az interneten, a járat valószínűleg izraeli volt. A műanyag védelemre a magyarázatok szerint azért lehetett szükség, mert a férfi kohanita, és a rájuk vonatkozó előírás szerint tilos halottakkal érintkezniük, illetve temetők felett átrepülniük.

1
4 5 6 7 8
12
Megtalálták az úszó-Eb buborékjának gyenge pontját

Megtalálták az úszó-Eb buborékjának gyenge pontját

Iskolánál lövöldöztek Kazanyban, több diák és egy tanár is meghalt

Iskolánál lövöldöztek Kazanyban, több diák és egy tanár is meghalt

Összecsaptak a rendőrök és a szurkolók a Diósgyőr kiesése után

Összecsaptak a rendőrök és a szurkolók a Diósgyőr kiesése után

Legalább nyolc hónapig maradnak meg az antitestek a szervezetben egy olasz tanulmány szerint

Legalább nyolc hónapig maradnak meg az antitestek a szervezetben egy olasz tanulmány szerint

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a Real, a Barcelona és a Juventus ellen

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a Real, a Barcelona és a Juventus ellen

Beismerte bűnösségét a férfi, aki megszúrta betegtársát egy budapesti pszichiátrián

Beismerte bűnösségét a férfi, aki megszúrta betegtársát egy budapesti pszichiátrián

Klubrekordot jelentő összegért igazol Amerikába Gazdag Dániel

Klubrekordot jelentő összegért igazol Amerikába Gazdag Dániel

Gazdasági tevékenységet is végezhetnének a pártalapítványok

Gazdasági tevékenységet is végezhetnének a pártalapítványok

A címlapról ajánljuk