#vegetáriánus








Kocsis Dóra: Abba kellene hagyni, hogy a húsevők és a vegánok megbélyegzik egymást
 

Kocsis Dóra: Abba kellene hagyni, hogy a húsevők és a vegánok megbélyegzik egymást

Reneszánszukat élik a szakácskönyvek, és egyre több járja körbe kifejezetten a fenntarthatóbb étkezés és főzés kérdését. Kocsis Dórának idén augusztus végén jelent meg a Zero Waste Konyha című könyve, amely nem is pusztán egy vaskos receptgyűjtemény, de egy komoly tudományos kutatással alátámasztott munka. A szerző neve ismerős lehet a fenntartható életmód követőinek: a férjével, Német Edvárddal közösen indított Talpalatnyi Történetek című bloggal ismerte meg őket a nagyközönség, ahol azt mutatták be, hogyan termelhetjük utazásaink során a lehető legkevesebb hulladékot. Kocsis Dórával beszélgettünk.

Dobos Emese Dobos Emese











Újabb hollywoodi gálán lesz vega menü
 

Újabb hollywoodi gálán lesz vega menü

Pár nappal a Golden Globe-gála után a Critics Choice Association (CCA) amerikai filmkritikus-szervezet is bejelentette, hogy díjátadó vacsoráján csak növényi alapú ételeket szolgálnak fel a klímaválság elleni küzdelem jegyében.

MTI MTI