szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amikor Andrew 15 éve feleségül vette élete párját, nem tudta, hogy néz ki. Egy okosszemüveg segítségével most újra megrendezték az esküvőt.

Andrew látása húsz évvel kezdett el romlani, Stargardt-szindrómájának következtében mára jogi értelemben vaknak minősül. Amikor 15 éve megházasodott, már nem láthatta feleségét, de a pár máig együtt van, és nehézségeik ellenére közösen nevelik három lányukat.

Az eSight Corp nevű cég által kifejlesztett elektronikus szemüveg segítségével azonban most majdnem tökéletesen visszanyerte látását, családja pedig a legkisebb részletekig újraalkotta az esküvő napját a tizenötödik házassági évfordulójukon.

eSight Corp

When a legally blind man named Andrew married his wife 15-years-ago, he couldn't see her face as she walked down the aisle. Watch as we do the impossible: recreate every detail of Andrew's wedding, and help him actually see it!

"Attól kezdve, hogy nem láthatom szeretteim arcát, odáig, hogy nem vagyok képes elvezetni a munkahelyemig vagy nem tudok olvasni speciális nagyítókészülékek segítsége nélkül, a látásom olyan módon állított kihívások elé, amire nem számítottam, amikor először diagnosztizáltak Stargardt-szindrómával" – mondta el a férfi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

300 ezer magyar keres munkahelyet magának

300 ezer magyar keres munkahelyet magának