szerző:
hvg.hu

Idén 8. alkalommal rendezik meg az autentikus borok fesztiválját, ahol garantáltan mindenki pontosan tudhatja, mi van a palackban, amelyből a poharába töltenek, hogy készült az ital, amit kóstol.

Évekkel ezelőtt a Terra Hungarica Borszalon keretében mutatták meg magukat a biodinamikus termelők, akiknek először a Gerbeaud ház adott otthont, miként a második és harmadik alkalommal is. A következőkben már az Akvárium is szűknek bizonyult, hiszen a rendezvény időközben fesztivállá nőtte ki magát, a frappáns Mitiszol névvel, és feltűntek az első "Miteszel?" standok is. Így a fesztivál a Millenáris D csarnokába költözve várta-várja azokat, akiknek, nem mindegy, hogy mi van a poharukban, de legalábbis pontosan szeretnék tudni, mit töltenek bele, és kik azok a borászok, akiknek a mottója lett: „Igaz borok Európa szívéből”. A Terra Hungarica borászainak éves közönségtalálkozója ez, olyan közreműködőkkel, akik hosszú évek óta egytől egyig vállalják, hogy szigorú, természethű szabályok mentén állítják elő termékeiket.

Ezúttal, a nyolcadik alkalommal több mint 120 féle természethű bort, valamint pálinkát, pezsgőt, sört, alkoholmentes italt  és organikus alapanyagokból készült ételeket lehet kóstolni november 17-én a Millenárison. A Terra Hungarica tagok – 10 borvidékről, közel 30 termelő –, mint például a Királyudvar, a Bott pince, a Pelle Pince, a Wassmann, Karner Gábor, Maurer Oszkár, Szászi Endre, visszajáró szereplői a fesztiválnak. Mellettük a tavalyihoz hasonlóan külföldi – cseh, osztrák, német, olasz, spanyol –, borászok is felsorakoznak Európa több kiemelkedő borvidékéről. S az idén először újvilági borok is megmutatják magukat, bizonyítva, hogy odaát is lehet másként...

©

A Mitiszol? szervezői ezúttal is gondot fordítanak arra, hogy a borok és italok mellé tiszta, minőségi alapanyagból készült ételeket fogyasszanak a vendégek. A fesztivál-étlap főfogását az idén Pethő Balázs és a Csalogány 26 Étterem csapata készíti az Élő Bolygó Alapítvány biotermékeiből: mangalicahasé párolt káposztával, répával, joghurtos öntettel, ecetes birsalmával (elkészítése ebben a videóban meg is tekinthető).

©

A borászok (elv)barátaiként az idén is itt lesz a Zsámboki Biokert és a Pipacs Pékség, amely a Chez Sennerei alpesi sajtjaival együtt mutatkozik. Színre lép a Kuszkusz& Foodhub formáció – előbbi egy, az egészséges, tudatos táplálkozást segítő takeaway, gyorsétkezde, street foodos, utóbbi pedig megtermeli, beszerzi számos élvonalbeli étteremnek a garantáltan vegyszermentes, jóízű zöldségeket és egyéb alapanyagokat.

Részletek: mitiszol.hu

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt