szerző:
hvg.hu

A fehér rénszarvas nagyon ritka, egy norvég fotósnak mégis sikerült lefényképeznie egyet. A borjú barátságos volt, egészen közel merészkedett a lencséhez.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
A cikksorozat támogatója a Samsung

Ha nem lehettek ott, legyetek együtt! A Galaxy összeköt. Ismerd meg ünnepi okostelefon, táblagép és viselhető kiegészítő kínálatunkat!

hirdetés
Friss cikkek a témában

A 24 éves Mads Nordsvee fotográfus éppen a barátaival túrázott a norvég hegyekben, amikor megpillantottak egy fehér rénszarvasborjút. Az állatot alig lehetett észrevenni világos bundája miatt a hóban, de mivel a borjú egészen közel merészkedett az oslói fotóshoz, lencse végre lehetett őt kapni.

"Nagyon közel jött hozzám, és egymás szemébe néztünk. Nagyon nyugodt volt, mert látta, hogy nincsenek rossz szándékaim. Úgy viselkedett, mintha pózolna a képek kedvéért... kíváncsi volt és mókás, mint egy kis felfedező" – nyilatkozta az Instagramjára feltöltött képek kapcsán Nordsvee. A fotós szerint varázslatos és mesebeli volt az egész jelenet, a képeit az Instagramon egy nap alatt több mint 25 ezren lájkolták.

A fehér rénszarvasok nagyon ritkák, legutoljára 2016-ban láttak ilyen állatot, egy bikát Svédországban. A fehér rénszarvasok nem albínók, csupán a bundájukból hiányoznak a pigmentek. A skandináv országokban úgy tartják, hogy a fehér rénszarvas szerencsét hoz.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Megszépítette Budapestet az első igazi hó – fotók

Megszépítette Budapestet az első igazi hó – fotók

A Magyar Idők kultúrharcosa nekiment a Fidesz politikájának

A Magyar Idők kultúrharcosa nekiment a Fidesz politikájának

A Doktor díja

A Doktor díja

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Bayer Zsolt erős minősítésekkel körítve közölte, jöhetne a békemenet

Bayer Zsolt erős minősítésekkel körítve közölte, jöhetne a békemenet