szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A román Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 2000 lejre büntette a Pride Romania Egyesületet egy júniusi színházi előadás miatt.

Az Én vagyok! És? című előadást hatalmas felháborodás övezte az ortodox egyház részéről, ugyanis az egyik jelenetben félig meztelen, félig papi viseletben lévő férfiak és nők a térdükre fektetett ikonon hagymát szeleteltek. A CNCD szerint ezzel gúnyt űztek az ortodox vallásból – írja a Transindex.

A szervezők elmondása szerint az előadással nem szerettek volna senkit sem megsérteni, és az előadás csupán ironikusan viszonyul a „szélsőséges” és „hamis” vallásossághoz.

Az ortodox egyház ugyanakkor azzal vádolta a szervezőket, hogy az előadással a „homoszexuális propagandát” terjesztik. A Pride Románia Egyesület sajtóközleményében közölte, hogy az előadást már több alkalommal is játszották az országban, több színházban, állami és magánintézményben egyaránt, és egyik alkalom sem váltott ki heves reakciókat, csupán a kolozsvári előadás. Az is nagy valószínűséggel azért, mert egy szexuális kisebbség rendezvényén – a Büszkeség hete rendezvénysorozatának első napján – vitték színpadra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott