szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Alekszandar Sapics arról írt, hogy Benedek Tibor volt az egyetlen vízilabdázó, akire igazán felnézett, de sosem volt bátorsága ezt neki elmondani.

A szerb válogatott olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója, Alekszandar Sapics egy hosszú és érzelmes levélben köszönt el a csütörtökön elhunyt Benedek Tibortól.

Nem is tudom, hol kezdjem, rettenetesen nehéz nekem, mert sosem fogom megbocsájtani magamnak, hogy neki sosem mondtam el, amit most fogok – írja Sapics a Facebook-bejegyzésében, amit a Nemzeti Sport fordított magyarra.

Tibor volt az egyetlen vízilabdázó, akire igazán felnéztem, akit imádtam és tiszteltem, aki az egyik legnagyobb motiváló erőm volt, hogy fanatikusan dolgozzak és szinte spártai életet éljek a pólóspályafutásom során – írja.

Amikor a Becsejben játszott, Vincze Balázstól, a magyar válogatott akkori csapatkapitányától minden héten elkérte a videókazettákat a meccseiről azzal a fals indokkal, hogy nagyon kedveli a magyar pólót.

Az igazság, hogy egyáltalán nem érdekelt a magyar póló, csakis Benedek Tibor.

Amikor egymás ellen játszottak mindig vele akart szembekerülni, hogy megmutassa, ő is képes ugyanarra. Bár szerinte Benedek keményen játszott, de sosem sportszerűtlenül, és mindig higgadt maradt, és emiatt még jobban tisztelte.

Az ember, aki a sportágunk történelmének egyik legnagyobbja, aki sosem volt fáradt vagy felkészületlen, elment. Az ember, aki azzá a játékossá tett, aki lettem, és aki sajnos ezt sosem tudta, mert nem volt meg a bátorságom, hogy elmondjam neki.

Senkit nem tiszteltünk úgy, mint a magyarokat - egykori ellenfelei is búcsúznak Benedek Tibortól

Nemcsak Magyarországon, külföldön is sokakat megrázott a háromszoros olimpiai bajnok halálhíre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokan felteszik a kérdést: 350 élet vagy 100 ezer munkahely a fontosabb

Sokan felteszik a kérdést: 350 élet vagy 100 ezer munkahely a fontosabb

Ha túl gyorsan lemerül a telefonja, az nagyon rosszat is jelenthet

Ha túl gyorsan lemerül a telefonja, az nagyon rosszat is jelenthet

Folytatódnak az új abortuszszabályok ellenti tüntetések Lengyelországban

Folytatódnak az új abortuszszabályok ellenti tüntetések Lengyelországban