szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rockstar című slágeréhez forgatott a Black Lives Matter üzenetét közvetítő videót DaBaby.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Ahogy George Floyd nyakán térdelt élete utolsó perceiben Derek Chauvin rendőr, úgy térdelt egy egyenruhás DaBabyn abban a videóban, amelyet az észak-karolinai rapper a BET Awards gálára készített. Az eseményen a szórakoztatóipar fekete szereplőit díjazzák.

DaBaby az alkalomra át is írta a dalát: beszámolt benne a saját, rendőrökkel kapcsolatos tapasztalatairól is. Ezután a mennyországot megidéző felhők között folytatódott a videó, majd egy Black Lives Matter (a feketék élete számít) -tüntetésen ért véget egy ugyancsak erős képpel: egy afroamerikai kislány a „more love” (több szeretetet) feliratú transzparensét mutatja a kamerának.

(Rolling Stone)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!