szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeptember 19-től a látássérült nézők számára különleges formában mutat be egyes műsorokat a csatorna.

A Médiatörvény szeptember 19-én hatályba lépő módosítása a 18:30 és 21:30 közötti idősávban a hazai gyártású filmalkotások folyamatos és fokozatos akadálymentesítését írja elő az úgynevezett „Jelentős Befolyásoló Erővel bíró médiaszolgáltatóknak”.

Ennek eleget téve szeptember 19-től az RTL Klubon a látássérültek A mi kis falunk című sorozat új évadának nyitó epizódját és utána a többi részt is már audionarrálással hallhatják a nézők – írja közleményében a csatorna.

Hosszabb távon – és összhangban a törvényi előírással – az RTL a főműsoridős hazai gyártású fikciós tartalmak audionarrált változatának elkészíttetését tűzte ki célul.

Az audionarrált tartalmak egy kiegészítő hangsávon lesznek elérhetők, a műsorszám előtt tájékoztató hívja fel a figyelmet arra, hogy ilyen módon is elérhető az adott tartalom.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétszáz egészségügyi dolgozót küldünk Szlovákiába tesztelni

Kétszáz egészségügyi dolgozót küldünk Szlovákiába tesztelni

Hazája is elítéli a nizzai merénylő tettét, vizsgálat indul Tunéziában

Hazája is elítéli a nizzai merénylő tettét, vizsgálat indul Tunéziában

Sean Connery élete képekben

Sean Connery élete képekben