szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csendes-óceánon elhelyezkedő Marshall-szigetek egészen mostanáig egyike volt azoknak a helyeknek a világon, ahova nem ért el a járvány.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Két koronavírusos esetet regisztráltak a Mikronézia szigetvilágához tartozó Marshall-szigeteken. A nagyjából ötvenötezer fős állam eddig megúszta járvány nélkül, ami részben annak köszönhető, hogy már márciusban lezárták a határokat. Most azonban egy amerikai katonai géppel Hawaiiról két olyan ember is érkezett az országba, akiknek pozitív lett a tesztje.

A 35 éves nőt és a 46 éves férfit megérkezésük után azonnal karanténba küldték, így nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy bárki mást megfertőztek volna. A pár tünetmentes.

A csendes-óceáni szigetvilágban a legtöbb szigetállam már a járvány kitörésének első napjaiban szigorú intézkedéseket hozott, és szinte azonnal lezárták a határaikat, tudván, hogy a gyenge egészségügyi rendszerük nem tudna megbirkózni a pandémiával. A Marshall-szigetek később lazított a szabályokon, június óta beengedik az országba az itteni amerikai haditengerészeti bázisra érkező alkalmazottakat.

Kiribati, a Mikronéziai Szövetségi Államok, Nauru, Palau, Szamoa, Tonga, Tuvalu és Vanuatu továbbra is vírusmentesek.

(via BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Jóbarátok Monicája megint megcsinálta: fejére húzta a hálaadásnapi pulykát egy táncra

A Jóbarátok Monicája megint megcsinálta: fejére húzta a hálaadásnapi pulykát egy táncra

450 kilométerrel arrébb lévő célpontot semmisített meg az új orosz szuperfegyver

450 kilométerrel arrébb lévő célpontot semmisített meg az új orosz szuperfegyver

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok