szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Barátok közt Vili bácsija már érezte, hogy a lezárás felé halad a sorozat.

Barátok közt jövő nyárra tervezett megszűnéséről hétfőn értesültek a színészek, ezt az RTL Magyarország azóta hivatalosan is megerősítette.

„Meg vagyunk illetődve, nem is volt még időnk igazán tudatosítani magunkban a hírt" – idézte a keddi Blikk az első rész óta főszereplő Varga Izabellát, aki a szériában Balogh Nóra megformálójaként ismert.

„A feszültségből, a március óta megélt helyzetből érezni lehetett, hogy efelé haladunk" – mondta a lapnak Várkonyi András, aki a sorozatban Vili bácsit személyesíti meg.

„A jelenlegi alkotói csapat tavaly ősszel kapta a felkérést. Tudtuk, hogy lehetetlennek tűnő küldésre vállalkozunk, hiszen a piac igénye már megváltozott, ennek ellenére meg kellett próbálnunk" – mondta Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

„A nyár második felére világos lett számunka, mostantól nem azon kell gondolkodni, milyen esti sávba rakjuk ősszel, hanem hogy miként fejezzük be a Barátok köztöt" – fogalmazott Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója a Sorozatwikinek nyilatkozva.

Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni, és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült."

A Barátok köztöt Kalamár Tamás producer álmodta meg, de ő ma már csak tanácsadóként segíti a munkálatokat, azokat is inkább a háttérből. Kalamár szerint a sorozat történelmet ír azzal, hogy közel 23 évig képernyőn lesz, nem is beszélve a rekordjairól.

Azonban tény, hogy a távozásom óta számos olyan tartalmi, stratégiai és személyi döntés született a sorozatban, amelyek elindították azon az úton, aminek ez lett a vége, és amiért fáj a szívem”

– mondta a producer.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli

Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli