szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szaturnt a szökése után három évvel találták meg, azóta se tudják, hogy élte túl azt az időszakot. 84 évesen pusztult el.

A moszkvai Darwin Múzeumban állítják ki Szaturnt (Szaturnusz), a híres aligátort, amely a második világháború alatt megszökött a berlini állatkertből, majd Oroszországban élt.

Január közepétől lehet majd megnézni a kitömött állatot – mondta a múzeum szóvivője. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a múzeumok zárva tartanak novembertől várhatóan január 15-ig.

A moszkvai állatkert májusban közölte, hogy Szaturn 84 évesen végelgyengülésben elpusztult. A 3,5 méter hosszú hüllő értesülések szerint 1936-ban látta meg a napvilágot az Egyesült Államokban, majd Berlinbe került az ottani állatkertbe.

Az aligátor 1943. november 23-án a német fővárost ért bombázás alatt tudott megszökni. Csak három évvel később találták meg véletlenül brit katonák. Rejtély fedi, hogyan vészelte át azokat az éveket.

Szaturn 1946-ban került Moszkvába, ahol a következő 74 évet töltötte. Az orosz fővárosi állatkert szerint csak később keletkezett az a legenda, hogy az aligátor Adolf Hitleré volt egykor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!