szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kecskeméti nyomozók vádemelést javasolnak egy fiatal nő ellen, aki először Írországban kötött házasságot, majd egy másik férfinek is igent mondott Magyarországon.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztálya – egy budapesti kormányhivatal feljelentése alapján – kettős házasság ügyében vizsgálódott.

A nyomozás adatai szerint egy magyar állampolgárságú nő közel hat évvel ezelőtt Írországban házasságra lépett egy pakisztáni férfival. Az akkor alig 21 éves lány ez után egyedül visszajött Magyarországra. A fiatalasszony három évvel később egy magyar férfinek is igent mondott, akivel egy Bács-Kiskun megyei településen hivatalosan is összekötötte az életét, látszólag elfeledve azt, hogy van már egy férje - olvasható a police.hu-n.

Az első hitves jogi képviselője azonban 2020 novemberében a házasság magyarországi anyakönyvezése iránt kérelmet terjesztett elő. Indokolása szerint azért, hogy a bejegyzést követően megindulhasson a törvényes bontóper. Az illetékes hatóság ekkor bukkant arra az információra, mely szerint a nő újra férjhez ment anélkül, hogy az első frigyet bárki felbontotta volna.

A nyomozók az asszonyt, akinek a jelenlegi adatok szerint két férje is van, kettős házasság bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Ügyében a vizsgálat befejeződött, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Nyitóképünk illusztráció

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PDSZ: A kormány beismerte, hogy nem hajlandó támogatni a rászorulókat

PDSZ: A kormány beismerte, hogy nem hajlandó támogatni a rászorulókat

A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?