szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszámolták, vidéken melyik utcákban kerékpároznak a legtöbben. Békéscsaba verhetetlen a vidéki kerékpáros forgalom számaiban, de az is látszik a számokon, hogy a Dunántúl legnépszerűbb helyeinek biciklis forgalma a keletiek közelébe sem ér.

Hétköznaponként is egyre többen ülnek biciklire, tavaly nyáron 26, ősszel pedig több mint 30 százalékkal nőtt a forgalom a 2019-eshez képest – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A szabadidős célú kerékpáros forgalom 17 százalékkal nőtt.

A Magyar Közút az ország 106 különböző pontján végzett forgalomszámlálást, ez alapján a legnagyobb, 76 százalékos növekedést a Balatonnál és a Tisza-tónál mérték.

Közzétették azoknak a vidéki utcáknak a listáját is, ahol a legtöbb kerékpárost számlálták,

az első helyezett a békéscsabai Andrássy út, ahol három nap alatt 13 459-en bicikliztek el.

A második a szegedi Oskola utca (8334) és a debreceni Kossuth tér (7375). Az ország nyugati felében a fonyódi Fürdő utca (4891), a Pákozd-Dinnyés közötti szakasz (4652), valamint a siófoki Baross híd (4378) a legnépszerűbb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!