szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sussexi herceg most egy podcastban tárulkozott ki.

Másfél órás beszélgetést tettek közzé Harry herceggel az Armchair Expert nevű podcast-oldalon. Az interjúban a herceg életének szinte minden aspektusa szóba került, az édesanyjától, Diana hercegnőtől kezdve a terápia jótékony hatásán át a róla készült meztelen Las Vegas-i képekig, a katonai szolgálatáig, sőt az első inkognitó randija is szóba került Meghan Markle-lel.

A beszélgetésben Harry herceg a királyi életet úgy írta le, mint a Truman Show és az állatkert ötvözetét, és elárulta, hogy már a húszas éveiben ki akart szállni. „Azt hiszem, hogy a legnagyobb problémám az volt vele, hogy azzal, hogy beleszületsz, örökölöd a kockázatot, ami jár vele – minden egyes elemét, anélkül, hogy választásod lenne” – mondta, majd rátért a régóta napirenden tartott témájára, a média felelősségére. Szerinte a brit sajtó úgy tesz, mintha teljes mértékben birtokolná őket.

Harry herceg utolsó királyi elfoglaltságia tavaly tavasszal
©

Harry herceg azt mondta, azért akart már a húszas éveiben kiszállni, mert „a kulisszák mögé” látott és látta „az üzleti modellt.” Beszélt a terápia hatásairól is, valamint arról, hogy a Meghan Markle-lel való kapcsolata hogy segítette hozzá, hogy felismerje, mi bántja igazán. „Ő látta, hogy valami fáj, és hogy néhány dolog, amit nem tudok ellenőrizni, mennyire dühössé tesz” – mondta Harry herceg, aki három esetet idézett fel, amikor teljesen tehetetlennek érezte magát: amikor gyerekként az édesanyjával ült egy autóban és lesifotósok üldözték, amikor Afganisztánban volt egy Apache helikopterben, és amikor a feleségét bántották.

Harry herceg az elmúlt időszakban harmadszor ad meglehetősen őszinte interjút. Korábban James Cordennel beszélt, majd Oprah Winfreynek tárulkozott ki a felesége oldalán.

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Mindenekelőtt érdemes tisztázni: ez nem egy interjú volt, hanem egy baráti, terápiás célú beszélgetés és sok millió dolláros projekt. (Már ha abból indulunk ki, hogy interjú az, amit a szexuális visszaélés vádját magáról lerázni próbáló András herceg adott a BBC-nek, és meg is bánta.)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!