szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szelvény 26 millió dollárt ért. Volna.

Egy vagyont mosott ki a SuperLotto Plus szerencsejáték győztese, aki egy nadrágzsebbe tette a szelvényt, aztán ott is felejtette. A nadrágot szokás szerint kimosta, a szelvénnyel együtt.

A nő egy Los Angeles-i külvárosi boltban vette meg a lottószelvényt, amelyet még a november 14-ei sorsoláson húztak ki. Most csütörtökön volt az utolsó lehetőség arra, hogy a győztes jelentkezzen a nyereményért. De nem jelentkezett senki.

A bolt egyik eladója szerint ugyanakkor egy nő ment be hozzájuk még szerdán, és elmondta a szelvény megsemmisülésének a történetét. A biztonsági felvételen is látszik, hogy bent járt a boltban, és lottót vett. A felvétel egy másolatát átadták a kaliforniai szerencsejáték hatóságoknak, akik kivizsgálják a nő igényét a nyereményre.

Ha mégsincs nyertes, az összeg egy részét a kaliforniai állami iskolák kapják. De jól jár a szelvényt eladó bolt is: 130 ezer dolláros bónusszal lesz gazdagabb.

1997 óta eddig csak négy alkalommal fordult elő, hogy egy 20 millió dollárnál nagyobb nyereményért senki sem jelentkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!