#gasztronómia









Hogyan befolyásolja a kávé ízét a pörkölés?

A kávé pörkölése nemcsak azért nehéz, mert az édes, savanyú és keserű egyensúlyának megtalálásához sok tapasztalatra van szükség, hanem azért is, mert nincs általános megegyezés azzal kapcsolatban, pontosan hol van ez az egyensúlyi állapot. Ettől válik a pörkölés egyszerre élelmiszeripari eljárássá és filozófiaiesztétikai kérdéssé. Részlet a Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyvből.





Hogyan cukormentesíthetjük süteményeinket?

Ha - bármilyen okból − csökkenteni szeretnénk étrendünkben a cukor mennyiségét, az nem jelentheti a sütizés végét. Cukorhelyettesítőkkel is élvezhetünk édes finomságokat, ám néhány dolgot tudnunk kell a használatuk előtt. Részlet a Fenséges mentes sütemények című könyvből.