A nyíregyházi Hunguest Hotel séfje képviseli majd Magyarországot a Bocuse d’Or európai döntőjén
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét.
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét.
Bár limitáltak a frissen rendelkezésünkre álló zöldségek, fagyasztva, szárítva, befőzve is fogyaszthatunk vitamindús ételeket, nem kell egyből az étrend-kiegészítőkhöz nyúlnunk. Összegyűjtöttük, melyek az influenzaszezon közeledtével a legjobb vitaminforrások.
„Csak akartunk egy jó estét a járvány alatt, amikor nem nagyon lehetett elmászkálni” – így kezdődött egy garázsban az ország talán leggyönyörűbb címkéivel rendelkező Őribird kisüzemi sörfőzde története. A két baráti házaspár kótyagos ötletéért mára négycsillagos hotelek és fine dining éttermek jelentkeztek be, és a főzde legnagyobb gondja, hogy egyelőre sehogy sem bírnak annyi sört főzni, amennyire igény lenne.
A magyar konyha alapja, mára azonban jórészt import. Merre lehet a visszaút a magyar fűszerpaprika számára, hogyan lehet megújítani az ipart, és miben is különbözik egy szegedi paprika a kínaitól? Szokol Lajossal, a Rubin Paprika vezetőjével beszélgettünk.
A balatonfüredi éttermet a Michelin-kalauz idén is kitüntette Bib Gourmand minősítéssel, ami a megfizethető, de kiváló minőséget kínáló konyháknak jár.
A BABA Budapest tavaly nyáron nyílt, idén június végén viszont már azt közölték a dolgozókkal, hogy másnap nem kell bemenniük.
Megromlottak a minőségellenőrzési időn belül, visszaveszik őket a vásárlás helyén.
A gasztroportál a két magyar cukrászda két süteményét emelte ki.
Tárgyak, fotók, illatok, „titkos” receptek segítenek elmerülni a generációkon átívelő, kinek kellemes, kinek horrorisztikus menzás emlékidézésben a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Szóba sem kerülhet, hogy a francia gasztronómia egyik ikonikus étele, a libamáj az asztalra kerüljön.
A Hisa Franko a világ 140. éttermeként kapta meg a Michelin-kalauz legmagasabb elismerését.
A holland tulajdonú sörgyártó cégre 15 millió forint bírságot szabtak ki.
A formakenyér nemcsak gyárban készülhet, hanem bárki megsütheti. Részlet Déri Szilvia Édes, foszlós, kovászos című könyvéből.
30 kiló sertéskaraj, 210 tojás, 20 kiló liszt, 25 kiló zsemlemorzsa és 300 liter olaj – ennyire volt szükség a magyar rekordhoz.
A négy Grand Gold díjas tétel közül a legmagasabb pontszámot a Pajzos 6 Puttonyos 2017-es Legend Aszúja és a Trifecta Szent Tamás 2017-es aszúja érte el.
Magyarország új zöldcsillagos étterme, a Villa Kabala kizárólag a saját veteményeskertjéből és helyi gazdáktól, beszállítóktól származó terményekkel dolgozik.
A legtöbben a bort kézműves terméknek tekintik, amit szőlőből készítenek. Valójában azonban a szulfitok, a tojás és a tej kivételével a legtöbb adalék- és segédanyagot titokban használják, a borosüvegek címkézésére vonatkozó jogszabályok hiányosságai miatt - mutat rá Isabelle Legeron, a világ egyik legismertebb natúrborásza. Részlet a Natúr borok című könyvből.
A Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyv szerzője, James Hoffmann barista világbajnok segít az eligazodásban. Részlet.
Világszerte a „natúr” kifejezést használják a kevés beavatkozással készült borok leírására, amelyek az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek. Nyugat-Európában nagyobb múltra tekint vissza a kezdeményezés, hazánkban viszont még gyerekcipőben jár, de a borászok lelkesedése határtalan és a rajongótáboruk töretlen.
Budapest önkormányzata pályázatot hirdetett Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára: olyan ünnepi tortát szeretnének, amely „alapanyagaiban a múltat, megjelenésébe a jelent képviseli”. Birses, de pisztáciás torta is nyerhet.