Újabb magyarországi étterem kapott zöld Michelin-csillagot
Magyarország új zöldcsillagos étterme, a Villa Kabala kizárólag a saját veteményeskertjéből és helyi gazdáktól, beszállítóktól származó terményekkel dolgozik.
Magyarország új zöldcsillagos étterme, a Villa Kabala kizárólag a saját veteményeskertjéből és helyi gazdáktól, beszállítóktól származó terményekkel dolgozik.
A legtöbben a bort kézműves terméknek tekintik, amit szőlőből készítenek. Valójában azonban a szulfitok, a tojás és a tej kivételével a legtöbb adalék- és segédanyagot titokban használják, a borosüvegek címkézésére vonatkozó jogszabályok hiányosságai miatt - mutat rá Isabelle Legeron, a világ egyik legismertebb natúrborásza. Részlet a Natúr borok című könyvből.
A Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyv szerzője, James Hoffmann barista világbajnok segít az eligazodásban. Részlet.
Világszerte a „natúr” kifejezést használják a kevés beavatkozással készült borok leírására, amelyek az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek. Nyugat-Európában nagyobb múltra tekint vissza a kezdeményezés, hazánkban viszont még gyerekcipőben jár, de a borászok lelkesedése határtalan és a rajongótáboruk töretlen.
Budapest önkormányzata pályázatot hirdetett Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára: olyan ünnepi tortát szeretnének, amely „alapanyagaiban a múltat, megjelenésébe a jelent képviseli”. Birses, de pisztáciás torta is nyerhet.
A bor önmagát készíti: a sok új technológiával ízletes, ám lélektelen borok készülnek - vallja Isabelle Legeron, a világ egyik legismertebb natúrborásza. Részlet a Natúr borok című könyvből.
Egyes vélemények szerint a kulináris világ egészét tekintve az eszpresszót a legmacerásabb elkészíteni. Az alapelvek elsajátítása után azonban bátran belevághatunk a műveletbe. Részlet a Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyvből.
A képeken olyan hamburgereket mutatnak a vásárlóknak, amelyekben arányaiban legalább kétszer akkora a húspogácsa, mint a valóságban.
Milyen krumplit és milyen lisztet használjunk hozzá? Hogyan készítsük elő és főzzük ki a gombóckákat? - többek között ebben nyújt segítséget az alábbi recept, amelyet a Házi tészta készítése című kiadványból szemlézünk.
Novák Katalin egyenesen erre buzdít minden magyart.
Bravúros esküvői tortát készített egy Harry Potter-rajongó pár megrendelésére a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon.
A mentes sütésben a növényi tejek ízletes alternatívaként szolgálnak minden tejet igénylő recepthez. Részlet a Fenséges mentes sütemények című könyvből.
Erről egy 65 borszakértőből és borászból álló nemzetközi zsűri véleménye döntött.
A kávé pörkölése nemcsak azért nehéz, mert az édes, savanyú és keserű egyensúlyának megtalálásához sok tapasztalatra van szükség, hanem azért is, mert nincs általános megegyezés azzal kapcsolatban, pontosan hol van ez az egyensúlyi állapot. Ettől válik a pörkölés egyszerre élelmiszeripari eljárássá és filozófiaiesztétikai kérdéssé. Részlet a Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyvből.
A győztes tortát a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza alkotta meg a tokaji aszú, a füge és a méz kombinálásával.
Ha - bármilyen okból − csökkenteni szeretnénk étrendünkben a cukor mennyiségét, az nem jelentheti a sütizés végét. Cukorhelyettesítőkkel is élvezhetünk édes finomságokat, ám néhány dolgot tudnunk kell a használatuk előtt. Részlet a Fenséges mentes sütemények című könyvből.
A bikafuttatásokat jellemzően katolikus szentek ünnepére rendezik meg, pedig korábban volt olyan pápa, aki elítélte ezeket.
A Nébih egy hangulatos videót is összevágott a lejárt élelmiszerekről.
Kávé, cukor, egy kis tej és egy hűtő - a jegeskávé nem a világ legbonyolultabb itala. Mi azonban most azt néztük meg, a boltokban kapható verzióknak milyen szinten sikerül elérni az ihatóság szintjét. És persze nem bírtuk ki, és azt is megpróbáltuk elképzelni, egy jó hideg latte közben mennyire tárul elénk a mediterrán nyár.