szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A forint erősebben nyitott pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót 266,60 forinton jegyezték, 50 fillérrel alacsonyabban a csütörtöki 267,10/20 forintos jegyzésnél.

A forint 17 bázisponttal 5,56 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Kereskedők elmondták, hogy reggel hat óra óta mindössze egyetlen üzlet született, a piacon kevés szereplő van, mivel Nyugat-Európában és a tengerentúlon már pénteken elkezdődtek a húsvéti ünnepek. A befektetők már szerdán-csütörtökön zárták pozícióikat - ezért csütörtökön késő délután 268 forintig ugrott az uniós valuta árfolyama -, pénteken viszont már kevés üzletre számítanak.

A dollár árfolyama 220,40/50 forinton állt reggel, 50 fillérrel gyengébben a csütörtöki 220,90/221,00 forintnál.

A forintpiacon az overnight és a tomnext kamat várhatóan 5,15/20 százalékon marad. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa ma teszi közzé legutóbbi kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvét, ám az ünnepre készülő piacon ettől aligha várható reagálás.   

Az állampapírok másodpiacán az egyetlen esemény a likviditási kincstárjegy aukció lesz, amelyre 40 milliárd forintnyi kincstárjegyet ajánlott fel az Államadósság Kezelő Központ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Gyengült a forint a bankközin

A forint alacsony fogalomban gyengült a bankközi devizapiacon csütörtökön. Az euróval fél négy tájban 267,10/20 forinton kereskedtek, több, mint két forinttal drágábban a szerdai 264,80/265,00 forintnál.

MTI Gazdaság

Nem erősödött a forint

Szerdán alig változott a forint jegyzése a bankközi devizapiacon, az euróval fél négy tájban 264,80/265,00 forinton kereskedtek, szemben a keddi 264,80/85 forinttal.

MTI Vállalkozás

Dolgozónként közel 30 ezer forint a járulékkedvezmény

Egyre több mikro-, kis- és közepes vállalkozás veszi igénybe a regisztrált álláskeresők foglalkoztatásához igényelhető egy éves teljes járulékmentességet, márciusban több kis cég jelezte igényét, mint januárban és februárban együttvéve - tájékoztatott Pirisi Károly, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója.

MTI Gazdaság

Baloldali győzelmet és 280 forint feletti eurót várnak a londoniak

Szinte biztos baloldali-liberális győzelmet jósol a magyarországi választások második fordulójára szerdán megjelent londoni elemzésében a Goldman Sachs, amely ugyanakkor jelentősen emelte az euró forintárfolyamára adott előrejelzését a szerinte valószínűtlen radikális költségvetési kiigazításra hivatkozva.

Gazdaság

Sok hatás: ideges forintpiac

Hullámvasutazott a forint az euróval szemben a jegybankelnök megnyilatkozásai, majd az Európai Központi Bank kamatdöntése miatti várakozások nyomán. Lapzártánkig nem reagált viszont a választási eredményekre és a gyenge államháztartási adatokra, de akár már rövid távon is szorulhat a hurok.

MTI Vállalkozás

Már 25 millió forint hitelt is kaphat a Széchenyi kártya tulajdonosa

A vállalkozások finanszírozását segítő hitelprogramokban az utóbbi négy évben 75 ezer vállalkozás 612 milliárd forint hitelt, tőkét, pályázati pénzt kapott - hangsúlyozta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a 25 millió hitel felvételét lehetővé tevő Széchenyi Kártya bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Kínából is hamarabb reagáltak a lélegeztetőgépek hibájára, mint az érintett zalaegerszegi kórházból

Kínából is hamarabb reagáltak a lélegeztetőgépek hibájára, mint az érintett zalaegerszegi kórházból

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz