szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint két hete csúszik a tavalyi mérlegének leadásával a VS.hu kiadója, a New Wave Production Kft., így egyelőre nem tudni, hogyan gazdálkodtak az MNB alapítványaitól kapott százmilliókkal.

Nem adta le tavalyi mérlegét az adóhatóságnak a VS.hu kiadója, a jegybanki alapítványoktól tavaly 585 millió forintot bezsebelő New Wave Production Kft. – írja a Népszabadság. A mérlegek leadásának határideje május 31., a késlekedésért pedig akár félmillió forintos büntetést is kaphat a cég. További késlekedés akár a cég kényszertörlését is hozhatja.

A lap azt írja, Szilágyi Dániel ügyvezető könyvelőváltással indokolta a mulasztást, de szerinte pár napon belül pótolják a dolgot, így kiderülhet, hogy a közpénzből kapott százmilliók hoztak-e hasznot, illetve kivettek-e pénzt a cégből. A cég tavaly egyébként 19 napot késett a mérleg leadásával.

A lap felidézi, hogy a New Wave 2014-ben 127 milliós forgalom mellett 133 millió forintnyi veszteséget termelt, 2015 februárjában viszont 9 nap alatt összesen 361 millió forintot kapott az MNB öt alapítványától, majd további támogatásokat is kaptak. A cég félmilliárdos, kedvezményes kamatozású hitelt is felvett a Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó Növekedési Hitelbanktól.

Szemerey Tamást éveken át a VS.hu tulajdonosának sejtette a sajtó, ő azonban a legutóbbi időkben tagadja, hogy tulajdonos lett volna, közben pedig Száraz István, a New Wave ügyvezetője bejelentette, hogy cégén keresztül övé a New Wave.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta